Galerie Altán Klamovka, Praha 5

Galerie Altán Klamovka

Praha 5, park Klamovka

Není tu akce, kterou Galerie Altán Klamovka pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyjana.konecna
  • Ohodnoť místo
  • www.aug.cz

Galerie Altán Klamovka se nachází v novogotickém altánu (postaveném cca 1820) v parku Klamovka v Praze. Je dostupná z Anděla tři stanice tramvají směr Řepy (zastávka Klamovka). Kurátorkou galerie je od září 2004 doposud Lenka Sýkorová, v letech 2005-7 byl kurátorem některých výstav Viktor Čech. Od jara 2012 započala spolupráce s umělci-kurátory Karímou Al-Mukhtarovou a Nikolou Čulíkem v rámci projektu Czech Action Galleries /www.actiongalleries.info/.

Galerie Altán Klamovka v Praze od svého prvopočátku od roku 2004 představuje mladou generaci grafických designérů, fotografů  a multimediálních výtvarníků. Výjimečnost galerie, i když disponuje malým výstavním prostorem, je v možnosti pracovat s prostorem uvnitř galerie i s blízkým okolí parku Klamovka, a proto je velmi často využívána pro site – specific projekty. Galerie si klade za cíl vytvořit autonomní výstavní zónu pro nastupující generaci vizuálních umělců.  Mnohdy se v Altánu Klamovka konají první samostatné prezentace studujících výtvarníků či čerstvých absolventů vysokých uměleckých škol. Tímto galerie napomáhá jejich tvůrčímu i budoucímu profesionálnímu rozvoji. Za dobu své výstavní činnosti se Altán Klamovka etabloval na poli mezinárodních projektů vizuálních komunikací a grafického designu.

Výstavní plán je zaměřený na mladou a střední generaci výtvarníků. Kurátorský výběr se zaměřuje na site-specific projekty, fotografii, grafický design, performance a nová média.

Výstavní prostor disponuje s 12 m/2. Jedná se o samostatnou zhruba čtvercovou výstavní síň o rozměrech 3,30 x 3,65 m. Čelní stěna má výklenek jeden metr hluboký, postraní stěny jsou ploché bez okenních otvorů. Osvětlení galerie zabezpečuje šest bodových světel umístěných na lištách. Vstupné do galerie je dobrovolné.



Galerie Altán Klamovka a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Galerie Altán Klamovka: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Savoy Praha 5 (2.3 km)
Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.8 km)