Amfiteátr u Vily Na Landeku, Ostrava

Amfiteátr u Vily Na Landeku

Ostrava, Na Landeku 264

Není tu akce, kterou Amfiteátr u Vily Na Landeku pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • vilanalandeku.cz

Vila Na Landeku, situovaná na Landeckém vrchu nad soutokem řek Odry a Ostravice, má bohatou a proměnlivou historii. Po roce 1948 se vila stala nejnavštěvovanějším závodním klubem Revolučního odborového hnutí a byla považována za jedno z nejlépe vybavených kulturních zařízení v regionu. Komplex zahrnoval amfiteátr, zákoutí s vodotryskem, divadelní sál a restauraci.

Po ukončení těžby na nedalekém dolu Urx však vila prošla obdobím úpadku, kdy se zde střídaly neúspěšné firmy, které přispěly k její devastaci a zanedbání zahrady.

V roce 2012 vila získala nového majitele, který se zavázal obnovit její zašlou krásu a kouzlo. Od té doby se místo postupně obnovuje a začíná znovu zářit, přičemž se stává důležitým kulturním bodem v kraji.

Amfiteátr u Vily Na Landeku je nově zrekonstruovaný a oživuje kulturní život v této historické lokalitě. Stává se domovem pro umělce z různých oborů, od herců po muzikanty. V areálu rozlehlého parku, obklopujícího vilu, se nachází divadelní amfiteátr s kapacitou 600 diváků, což je ideální místo pro komorní koncerty, divadelní představení, festivaly a další akce pro veřejnost.

Srpnový festival "Divadelní hvězdy nad Ostravou" přináší nezapomenutelné večery s výhledem na Ostravu. Užijte si drink, něco dobrého na zub a jedinečné místo s okouzlujícími výhledy, zatímco si kromě divadla vychutnáte i příjemný hudební doprovod.

 FOTO: Oficiální web



Amfiteátr u Vily Na Landeku a okolí - aktuální program

Toto divadlo si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Amfiteátr u Vily Na Landeku: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!