Muzeum Salvadora Dalího, Praha 1

Muzeum Salvadora Dalího

Praha 1, Opletalova 1535/4

Není tu akce, kterou Muzeum Salvadora Dalího pořádá? Přidej ji

Dalího najdete i v jedenáctém díle našeho podcastu. Pořad i odkazy na všechny oblíbené platformy včetně Spotify, Apple i Google Podcasts najdete zde: https://www.buzzsprout.com/839452

Dalí Universe je společnost specializující se na Salvadora Dalího, která spravuje jednu z největších soukromých sbírek uměleckých děl od tohoto umělce na světě. V čele organizace stojí Beniamino Levi, obchodník s uměním a italský sběratel, který spolupracoval s Dalím v 60. letech.

Kolekce Dalí Universe představuje největší sbírku bronzových soch, surrealistického nábytku, zlatých předmětů, skleněných soch, ručně psané grafiky a mnoha dalších uměleckých děl Salvadora Dalího. Tato jedinečná kolekce, shromážděná s vášní za posledních 40 let, mluví sama za sebe: ve skutečnosti je to jedna z nejdůležitějších sbírek Dalího soch a trojrozměrných děl na světě.

Díla ve sbírce, půjčená více než stovce významných mezinárodních muzeí a vystavená v prestižních lokalitách, cestovala po světě a byla obdivována více než dvanácti miliony návštěvníky. Tato mimořádná sbírka odhaluje aspekt Dalího dosud neznámého díla a umožňuje sochařství hrát významnou roli.



Muzeum Salvadora Dalího a okolí - aktuální program

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Muzeum Salvadora Dalího: Napsali jsme...

Štítky

Muzeum Salvadora Dalího: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (777 m)
Café Savoy Praha 5 (1 590 m)