Joan Baez se vrací do České republiky. V březnu zahraje v Praze

Joan Baez se vrací do České republiky. V březnu zahraje v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jedna z nejuznávanějších ikon amerického písničkářství Joan Baez se vrací do České republiky. V pražském Kongresovém centru zahraje 28. března 2018. Tentýž rok zároveň vydá novou, dlouho připravovanou desku.

Joan Baez na sebe poprvé upozornila již v osmnácti letech na folkovém festivalu v Newportu a hned o rok později vydala své debutové album s prostým názvem Joan Baez. Za svou hudební kariéru stihla vydat neuvěřitelných 25 studiových alb a ohromné množství Live albums a singlů. V roce 2018 chystá zpěvačka vydat svou další desku Whistle Down The Wind, ze které Joan Baez jistě zahraje i na pražském koncertě.

Její hudbu v šedesátých letech znatelně ovlivnil písničkář Bob Dylan, ale také populární The Beatles, a tak se Baez brzy stala hvězdou mnoha festivalů a koncertů. Často také vystupovala v rámci mnoha politických happeningů, angažovala se například proti válce ve Vietnamu a v boji za lidská práva, osobně se znala i s prezidentem Václavem Havlem. Svou koncertní premiéru si v Česku odbyla již v roce 1993 v Lucerně, nyní se po 25 letech od svého prvního vystoupení pro české publikum vrací zpět do Prahy. Vystoupí zde 28. března 2018, tentokrát v pražském Kongresovém centru.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Umělci: Joan Baez

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!