Slza odtajnila nové detaily z chystaného alba, stihla už vydat i videoklip

Slza odtajnila nové detaily z chystaného alba, stihla už vydat i videoklip

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Oblíbená česká hudební dvojice Slza konečně odkryla datum vydání nové, v pořadí již druhé desky. Stane se tak 13. října, přesně dva roky po zrození multiplatinového debutu Katarze. Fanoušci si mohou již také poslechnout první píseň z nového alba, ke kterému Slza natočila i svůj dosud nejvýpravnější videoklip.

Ve videoklipu k singlu Ani vody proud se hlavní role vůbec poprvé ujal kytarista Slzy Lukáš Bundil. Spolu s ním se v klipu objevují také reální fanoušci tohoto dua. „I v těch nejtěžších životních situacích je důležité nahlížet na svět pozitivně a nenechat se pohltit tím špatným,“ popisuje myšlenku celé písně kytarista Bundil a dodává: „Fanoušci se nás často ptají, proč v klipech nejsem vidět častěji, režisér Michal Kováč měl zároveň názor, že se pro postavu v příběhu hodím více já. Na rozdíl od Petra nejsem herec, a tak mě pro tuto změnu chvilku přemlouvali, nakonec jsme se ale rozhodli, že pro fanoušky uděláme i takovéto překvapení.“

Na klipu, který vznikal začátkem dubna nedaleko Příbrami, se podílel režisér Michal Kováč, který v minulosti spolupracoval například s Rytmusem, Monikou Bagárovou, Majkem Spiritem a dalšími. Natáčení trvalo tři dny a kromě kapely se zapojili i samotní fanoušci. Hudbu složil Lukáš Bundil spolu s producentem celé desky Daliborem Cidlinským Jr. O text písně se tradičně postaral Ondřej Ládek. „Hledali jsme silný příběh a takové zpracování, aby celý klip působil netradičně, svěže a moderně,“ vysvětluje zpěvák Slzy Petr Lexa. „Hlavní hrdina příběhu má nadpřirozené schopnosti, které však neumí zcela ovládat. Nemůže se dotýkat jiných lidí, nemá přátele a jeho okolí se ho bojí. Snaží se však najít způsob, jak se celé skutečnosti postavit,“ dodává Lexa.

Vydání v pořadí druhého studiového alba je plánováno na 13. října, přesně dva roky po vydání první desky, a Slza se netají tím, že by nahrávka měla být posunem dopředu v jejich hudební kariéře. „S první deskou se nám podařilo propojit moderní popový zvuk s češtinou a toto spojení nadále prohlubujeme. Zároveň pracujeme na nové úrovni díky zkušenostem, které nám přineslo mnoho odehraných koncertů, a díky sledování aktuálních trendů. Posun přišel také v rámci masteringu nahrávek – nově spolupracujeme s držitelem několika cen Grammy Vlády Mellerem,“ popisuje plány Slzy Lukáš Bundil. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Slza

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!