Zemřela Věra Špinarová. Bylo jí 65 let

Zemřela Věra Špinarová. Bylo jí 65 let

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Česká hudební scéna přišla o jeden z nejkrásnějších hlasů. Ve věku 65 let zemřela zpěvačka Věra Špinarová. Její úmrtí na sociálních sítích potvrdil její syn Adam Pavlík.

Zpěvačka zkolabovala při koncertním vystoupení minulý týden v Čáslavi a došlo u ní i k zástavě srdce. Okamžitě byla přepravena vrtulníkem do pražské nemocnice v Motole, kde svůj boj o život i přes veškerou péči lékařů a zdravotnického personálu v neděli 26. března prohrála. "Chtěl bych touto cestou poděkovat celému zdravotnickému týmu a lékařům nemocnice v Motole za péči, kterou mé mamince věnovali. Zároveň chci poděkovat všem fanouškům a přátelům za podporu a účast v této těžké chvíli, kterou já a celá naše rodina prožíváme. Termín posledního rozloučení, které bude v Ostravě, bude upřesněn a zveřejněn," dodal v krátkém prohlášení Pavlík.

Věra Špinarová patřila k nejúspěšnějším českým zpěvačkám posledních několika dekád. Hudbě se začala věnovat již ve svých patnácti letech, v průběhu dalších let prošla například kapelami Flamingo a Majestic. Později zpívala také se skupinou Speciál. Během své kariéry natočila desítky hitů a platila za majitelku jednoho z nejhezčích tuzemských hlasů. Asi největším jejím hitem byla píseň Jednoho dne se vrátíš, melodie italského skladatele Ennia Morriconeho z westernu Tenkrát na západě, ke které byl napsán český text.

V posledních letech zpěvačka prožívala velký comeback na koncertních pódiích. Obrovský ohlas mělo její nedávné koncertní turné s kolegyní Petrou Janů, podobný projekt jí měl čekat i v tomto roce, kdy ohlásila společné turné s Heidi Janků. K němu už bohužel nedojde…

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!