Vychází nová kompilace s hity zpěváka Prince. Doplní je i doposud nevydaný song

Vychází nová kompilace s hity zpěváka Prince. Doplní je i doposud nevydaný song

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Americký hudebník Prince je jedním z těch, kteří v letošním roce nečekaně opustili tento svět. Zbylo po něm téměř čtyřicet studiových alb, několik živáků a desítky velkých hitů. Již od 25. listopadu budeme moci na tohoto hudebníka zavzpomínat díky nové kompilaci s všeříkajícím názvem Prince 4Ever.

Dvoudiskový komplet v sobě ukrývá čtyřicet songů, mezi kterými nechybí velké hity jako When Doves Cry, Let's Go Crazy, Kiss, Little Red Corvette, Purple Rain, Raspberry Beret, Sign O' The Times, Alphabet Street, Batdance nebo Cream. Vzhledem k tomu, že Prince Roger Nelson byl jedním z nejproduktivnějších hudebníků vůbec, existuje celá řada materiálu, který ještě nikdy nevyšel. Na novou kompilaci tak je exkluzivně zařazena i píseň Moonbeam Levels.

Tu zpěvák natočil již v roce 1982, tedy v době, kdy pracoval ve studiu na úspěšné desce 1999. Song měl být následně využit pro potřeby alba s názvem Rave Unto The Joy Fantastic, k jehož vydání ale nikdy nedošlo. To nebylo v případě Prince ale nic tak výjimečného. Ten často natočil kompletní hudební materiál na desku, s odstupem času s ním ale nebyl úplně spokojen, celý materiál vyhodil a začal opět od začátku.

Bohudík tak neučinil například při natáčení asi nejúspěšnějšího alba Purple Rain. Desky z roku 1984 se po světě prodalo přes 22 miliónu kusů a stalo se komerčně nejúspěšnějším ve zpěvákově hudební kariéře. Krátce před svojí smrtí Prince souhlasil s tím, že tato deska bude remasterována a dočká se opětovného vydání. Deluxe verze zmiňované alba vyjde počátkem příštího roku a doplní ji celá řada rarit a nevydaných songů. Jak se tedy zdá, Prince žije i po své smrti!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: Prince

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!