Phil Collins se po téměř deseti letech vrací na koncertní pódia

Phil Collins se po téměř deseti letech vrací na koncertní pódia

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zpěvák Phil Collins je bezesporu jednou z největších žijících legend. Letošní rok zasvětil rekapitulaci své sólové hudební kariéry a od ledna do léta vydával všechna svá řadová alba v reedicích, které doplnil o mnoho raritního materiálu. Podzim se nese ve znamení právě vydané retrospektivní kompilace s názvem The Singles a taktéž oficiální autobiografie, která byla pojmenována Not Dead Yet.

To by jistě pro fanoušky stačilo, kdyby ale nešlo právě o Philla Collinse, který je znám svou téměř neomezenou láskou k hudbě. Tu bohužel musel posledních pár let pověsit na hřebík, protože ho trápily zdravotní problémy spojené s bolestí zad a rukou a zároveň se u něho projevily i problémy se sluchem. O to překvapivější a zároveň radostnější byl okamžik, kdy počátkem tohoto týdne během tiskové konference ke zmiňované knize oznámil, že opět vyjede na turné.

To se bude jmenovat Not Dead Yet Live!, uskuteční se v červnu příštího roku a prozatím čítá pouze devět zastávek ve třech evropských metropolích. Celou šňůru Phil Collins odstartuje hned pěti koncerty v londýnské Royal Albert Hall, následně se na dva koncerty přesune do sousedního Německa, kde si vybral pro vystoupení Kolín nad Rýnem, a poslední dvě show proběhnou v Paříži.

Zasvěcení o koncertech Phila Collinse spekulovali již minimálně měsíc. Tomu, že se ještě ukáže na koncertních pódiích, nasvědčovalo i jeho účinkování na galavečeru k US Open, který se uskutečnil v září v New Yorku. Tam Collins s kapelou odehrál naživo jen pár písní, ale všem jasně dokázal, že v žádném případě ještě nepatří do starého železa. Mimochodem, až se budete dívat na záznam pod článkem, všimněte si mladého bubeníka, který tento hudební nástroj ovládá snad stejně dobře jako Phil Collins. Aby taky ne - je to jeho patnáctiletý syn Nicholas, který s ním všechny nadcházející koncerty odehraje.

Potvrzené koncerty turné:

  • 4., 5., 7., 8. a 9. červen: Londýn, Royal Albert Hall
  • 11. a 12. červen: Kolín nad Rýnem, Lanxess Arena
  • 18. a 19. Červen: Paříž, Accors Hotel Arena

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Phil Collins

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!