Coldplay představují nový klip a spřádají plány na další turné

Coldplay představují nový klip a spřádají plány na další turné

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na co Coldplay v posledních letech šáhli, to se jim nadmíru povedlo. Skvělých úspěchů dosáhli nejen s posledním albem A Head Full Of Dreams, ale i v rámci beznadějně vyprodaného turné, které jen v letošním roce čítá osmapadesát koncertů. Naposledy kapela ohromila nádherným klipem k písni Up & Up, nyní je tu další v pořadí.

Skupina právě zveřejnila videoklip k singlu A Head Full Of Dreams. Obrázky k titulní skladbě posledního alba byly pořízeny v Mexico City a o režii se postaral James Marcus Haney, jenž dříve spolupracoval například s Mumford And Sons, The Staves nebo Deap Vally. Využil přitom starou technologii Super 8mm, i proto klip vypadá zdánlivě nekvalitně, zkrátka lo-fi.

Na počátku klipu zní řeč Charlieho Chaplina z filmu Diktátor, kterou Coldplay využívají jako úvodní intro na aktuálním turné. Video zachycuje skupinu na BMX kolech v ulicích mexické metropole a její nástup na koncertní pódium na Foro Sol Stadium.

Aktuálně se kapela nachází na americké části turné, takže to nebudou mít 28. srpna do New Yorku zas až tak daleko. Právě v tamější Madison Square Garden se za pár dní uskuteční letošní udílení cen MTV a Coldplay mají letos tři želízka v ohni - dvě za song Up & Up a jedno za singl Adventure Of A Lifetime.

Mimochodem, Coldplay budou s koncertováním k desce A Head Full Of Dreams pokračovat i v příštím roce. Počátkem září by kapela měla zveřejnit i většinu plánovaných zastávek, držme si palce, aby si vzpomněli i na své dosavadní koncerty v Praze a přijeli v roce 2017 opět i k nám…

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Coldplay

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!