První open air electro-swingový festival Swing me Prague představuje svůj program

První open air electro-swingový festival Swing me Prague představuje svůj program

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Druhá srpnová sobota bude v létě patřit electro swingu! Pražskou Velkou Chuchlí se budou od odpoledních hodin do časného rána linout rytmy electro swingu, swingu i balkánu. Podobný žánrový festival v České republice zatím chyběl.

„Swing me Prague je jediným festivalem svého druhu u nás. Ačkoli jsme žánrový festival, nebojíme se překračování hranic. Mísíme hudbu, divadlo, koňské dostihy, zahraniční interprety i české nejlepší hudebníky, přitom ale zůstáváme konzistentní v tom, co chceme návštěvníkům nabídnout – zážitek, na který jen tak nezapomenou,“ přibližuje koncept festivalu Jakub Vedral, organizátor festivalu.

Na dostihovém závodišti vystoupí francouzská electro-swingová hvězda Caravan Palace. Ti vůbec poprvé v České republice představí své poslední album Robot Face vydané na podzim 2015. Chybět nebudou ani nejlepší místní interpreti – Mydy Rabycad, kteří jsou zvyklí hrát v zahraničních klubech i na zahraničních festivalech a svou taneční show předvedou letos např. i v Koreji. Swing, twist a chanson si užijete v podání kapely Voilà. Hudební program obohatí i parta punkových klaunů, co si založili hudební cirkus -  Circus problem. Na stagi se vystřídají s MoveBreakers a The Mole's Wing Orchestra. Hlavní stage s živou hudbou doplní DJ stage v čele s předními electro-swingovými DJs z České republiky i Slovenska. Těšte se na DJ Mackie Messer, DJ Swing Thing & Papa Django, DJ Max W., DJ Swing Garden a další české a zahraniční DJs přivezené ve spolupráci s Electro Swing River.

„Ve Velké Chuchli postavíme největší letní taneční parket. Užít si uvolněnou atmosféru, skvělou hudbu i netradiční doprovodné programy budete moct se vší parádou. Přijďte odstartovat Swing me Prague už odpoledne koňskými dostihy, vsaďte si na svého favorita, vychutnejte výborné jídlo a pozvolna přejděte k tanci, který skončí u DJs stage až nad ránem,“ zve na festival Michal Rolčík, další z organizátorů.

Swing me Prague se bude konat v atraktivním prostředí dostihového závodiště Velká Chuchle. Genius loci tohoto místa posouvá festival dalším směrem. Ačkoli hudba zůstává hlavní složkou festivalu, po vzoru současných kvalitních evropských a světových festivalů se i Swing me Prague otevírá dalším oblastem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Dostihové závodiště Velká... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!