Swing me Prague

Swing me Prague

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 616/34

Termín: 13.8.2016
Vstupné:

690 - 1490

13srpen sobota 14:00

Žánr: festivalyelectroswingopen air dostihyparty

Umělci: Caravan PalaceMydy RabycadCircus Problem


První electro-swingový festival v Praze.  V sobotu 13. srpna roztančí unikátní industriální prostor Pragovka – bývalou halu ČKD. Hlavní hvězdou je francouzská kapela Caravan Palace. Ti se na podiu potkají s Mydy Rabycad, Circus Problem, Voila! nebo MoveBreakers, kteří společně přenesou diváky do doby 20., 30. a 40. let minulého století.

Specifická dramaturgie festivalu neuniká zájmu ze strany anglické electro-swingové scény a také se stane součástí kanadské televizní show Avec ou sans argent.

Swing me Prague odstartuje už v 17.00 hodin a končit bude až v brzkých ranních hodinách následujícího dne. Na dvou festivalových scénách se kromě kapel můžete těšit i na celou řadu DJs. Své dj sety rozehrají DJ Swing Thing & Papa Django, DJ Mackie Messer, DJ a producent Max W. a DJ Swing Garden.  

Na festivalu potkáte i pravděpodobně nejstaršího aktivního českého DJ Karla Ctibora (nar. 1. 9. 1934) spolu se svým synem Karlem (známým jako DJ Kaya na pražském Radiu 1).

Swing me Prague je první a jediný žánrový festival svého druhu v České republice. Druhou srpnovou sobotu roztančí hlavní město v rytmech electro-swingu, swingu i balkánu. Vstupenky na akci lze kupovat v předprodejní síti NoLimits, GoOut a SMS ticket, cena je 790 Kč, na místě pak 1 190 Kč.

Caravan Palace vznikli v roce 2005 v Paříži, o tři roky později vydali debutové album. Za své vzory považují Djanga Reinhardta, Lionela Hamptona či francouzské kolegy Daft Punk. Vydali celkem tři alba. Poslední pak nese název Robot...
Mydy Rabycad je česká elektro swingová hudební skupina, kterou tvoří čtveřice muzikantů ve složení Žofie Dařbujánová (zpěv), Mikuláš Pejcha (saxofon, zpěv), Jan Drábek (baskytara) Nèro Scartch (syntetizéry).
Circus Problem je relativně nová hudební skupina balkánského duchu, která se snaží vytáhnout na povrch hudebního světa nejen balkánský folklór ale i folklór z jiných oblastí světa. Hudební duch kapely zakořenil u lidové...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Swing me Prague

Villa Seven HillsPraha (3 km)

Volcano Spa HotelPraha (5.2 km)

VIPliving HouseboatPraha (6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (8.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (6.9 km)