Daniel Hůlka o roli Caesara v muzikálu Kleopatra: Jsem netanečník!

Daniel Hůlka o roli Caesara v muzikálu Kleopatra: Jsem netanečník!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na podzim se milovníci muzikálů dočkali znovuobnovené premiéry divácky úspěšné Kleopatry. Hlavní změnou v novém nastudování je herec a zpěvák Daniel Hůlka, který se ujal role Caesara. Jeho kolegyněmi v roli krásné a vychytralé Kleopatry jsou Kamila Nývltová a Alžbeta Bartošová, Marka Antonia ztvárňuje již několik let Josef Vojtek.

Tento legendární muzikál byl vybrán k otevření roku 2015 v divadle Broadway. Diváci si tak mohou na divadelních prknech opět vychutnat historický příběh plný lásky, touhy, ale také zrady. Kleopatra se vrací ve staronovém kabátě a s luxusním obsazením. Přinášíme u této příležitosti krátký rozhovor s Danielem Hůlkou:

Kleopatra zaznamenala spoustu změn včetně náročnější choreografie, kterou s tebou nastudovala Leona Qaša Kvasnicová. Máš nějakou taneční průpravu?

Já jsem vysloveně „netanečník“. Jediný, kdo mě v životě donutil tančit, byl Richard Hess, který mě zapojil do „Uňáckých“ tanečních představení. Měl se mnou tolik trpělivosti, že mě naučil pár tanečních kroků. Doteď nevím, zda se to dá nazvat tancem. V Baronu Prášilovi mě tancovat donutila Kristinka Kloubková. A ta snad ještě víc než Richard. Ale důvod byl, že jsem jí chtěl udělat radost, protože jsem jí miloval. Jinak jsem opravdu „netanečník“.

Muzikály byly vždy nejen o zpěvu, ale také o tanci a činohře. Máš i nějakou divadelní průpravu?

Ano, mám činoherní průpravu z konzervatoře, kde nás mimo zpěvu učili i hrát. Také jsem hrál v Divadle Na Zábradlí Shakespeara a snad mám i dost zkušeností z předešlých muzikálů..

Tvými kolegyněmi v muzikálu Kleopatra budou Kamila Nývltová a Radka Fišarová (v novém nastudování je to Alzbeta Bartošová, pozn. redakce). Máš už nějaké profesní zkušenosti s těmito umělkyněmi?

Mám s nimi velmi dobré profesní zkušenosti, obě jsou to také moje dobré kamarádky a navíc úžasné profesionálky. U Kamily mě navíc fascinuje to, že ona je výherkyní nějaké strašlivé pěvecké soutěže. A dokázala se prosadit v muzikálovém světě a předvádí naprosto skvělé výkony. Navíc jsou to obě nádherné baby.

Co je pro tebe při výběru muzikálu nejdůležitější?

Pro mě je určitě nejdůležitější hudba a texty, musí se mi líbit. Neméně důležitý je pro mě také realizační tým a hlavně kolegové. Mám výbornou zkušenost s Filipem Renčem už z Barona Prášila a proto jsem rád, že režíruje Kleopatru.

Co plánuješ po Kleopatře?

Čeká mě série koncertů, jak u nás v Čechách, tak i na Slovensku. Rok 2015 je rokem oslav 20. výročí Drákuly, kterého budeme hrát jak v Divadle Karlín, tak po celé republice v rámci zájezdních představení. Také mám naplánováno natočit ve spolupráci s mým dobrým kamarádem Petrem Jandou novou desku. Pilotní singl s názvem Šrámy lásky mi napsal sám Petr a otextoval ji Karel Šíp. Dále se na desce objeví písničky od Vaška Noida Bárty, Tomaše Trapla a také Pavla Soukupa. Plánů mám spoustu a doufám, že je všechny uskutečním.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Více o akci...

Další hudební novinky

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!