Božská Lara Fabian na podzim opět v Praze

Božská Lara Fabian na podzim opět v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Lara Fabian, multikulturní charismatický pěvecký fenomén, se po dvou letech znovu vrací do Prahy. V rámci svého podzimního evropského turné Le Secret se pražskému publiku představí hned dvakrát, opět v pražském Forum Karlín.

Hudební odborníci její hlas přirovnávají k Celine Dion a mnozí si ho cení ještě víc. Miliony prodaných desek a vyprodané koncerty po celém světě, to dokázala Lara Fabian bez okázalé reklamy a bulváru. A přesně totéž se stalo i v České republice. Jen několik minut po strohém oznámení jejího koncertu 16. 10. 2014 se vstupenky začaly prodávat po stovkách. Aby své fanoušky zpěvačka nezklamala, přidává hned další koncert, a to 17.10.2014, taktéž ve zcela nové multifunkční kulturní síni Forum Karlín v Praze.

Lara Fabian se narodila v Belgii, dětství však prožila se svojí italskou maminkou na Sicílii. Osudové setkání se skladatelem Rickem Allisonem započalo její strhující profesionální kariéru. V Kanadě po jeho boku vydala své první veleúspěšné album Lara Fabian.

Lara sama vypráví, jak přišla na to, že umí zpívat: "Prostě jsme jeli s tátou v autě a v rádiu hrála písnička, tenkrát to byl hit nějaké mladé zpěvačky. Její hlas byl posazen strašně vysoko a já najednou zopakovala ve stejné tónině celý refrén. Otec zastavil auto a říká mi: "Cos to udělala ? Jaks to udělala ?" Já jsem mu bezelstně a překvapená odpověděla: "Tati, já jsem zpěvačka !" A otec mi na to tehdy odpověděl: "Ne, ty se můžeš stát zpěvačkou !"

Lara Fabian si vždy vybírala z různých hudebních žánrů a kultur to, co sama chtěla svým citlivým projevem a doslova nadpozemsky krásným hlasem publiku předat. Inspirovala se folklorem a hudební tradicí celého světa, od Ruska přes Evropu až k arabským rytmům, na jejích albech slyšíme doteky jazzu, opery, funky i šansonu. Nikdy neměla kolem sebe management tlačící ji k popovému mainstreamu.

Prodala miliony desek, vyprodala Carnegie Hall, a spolupracovala například s Céline Dionovou, Sheryl Crowovou, Robbie Williamsem, Johnnym Hallydayem a Stevenovi Spielbergovi nazpívala soundrack ve sci-fi A.I. Umělá inteligence. Společnost Walt Disney si ji vybrala jako představitelku hlasu Esmeraldy ve zhudebněném příběhu "Zvoník od Matky Boží".

Již před dvěma roky v Praze byla Lara Fabian doslova zjevením. Ve vyprodané Smetanově síni odložila mikrofon a část koncertu zazpívala bez jakékoliv technické podpory. Suverénně tak ukázala, že je zpěvačkou par excellence.

Na obou pražských koncertech Lary Fabian, pořádaných BTL Agency, zazní její největší hity jako je Je t’aime, Adagio, Tout, I will love again, Je suis malade. Fanoušci se tedy mohou opět těšit na její, nezaměnitelný, doslova nadpozemský projev.

Datum a místo konání koncertů:
16.10.2014 a 17.10.2014 od 20 hod,
Forum Karlín,
Pernerova 53,
186 00 Praha 8 - Karlín

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: Lara Fabian

Místo konání: Forum Karlín

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!