Novinky na CD: Rodinné album Cermaquea a křest alba Sorry! kapely Eddie Stoilow

Novinky na CD: Rodinné album Cermaquea a křest alba Sorry! kapely Eddie Stoilow

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jakub Čermák pod svým uměleckým jménem Cermaque si pro své fanoušky připravil emocemi nabitou autorskou nahrávku Rodinné album

Album představuje tohoto charismatického písničkáře v dospělejší podobě nejen hudebně, ale i textově. Nenechte se mýlit názvem, album není určené celé rodině, ale každému, komu nejsou cizí inteligentní texty a dotažené folkové písně.

Nová sólová deska Jakuba Čermáka je zároveň deskou jeho široké (nejen) hudební rodiny. Pro celé album je určující, že nahrávka vznikala v přelomovém období - Jakubovi a jeho dvornímu klarinetistovi Kaiovi Machovi se během natáčení narodily dcery Agáta a Johanka (na desku se je podařilo také zaznamenat a "účinkují" v skladbě Antoníne). Posun do nové životní etapy je jedním z hlavních témat alba, které se od někdejších tuláckých výkřiků dobírá k intimnějším zpovědím, hledání základních hodnot a kritické, ale zároveň smířlivé a láskyplné reflexi současné středoevropské reality.

Kromě členů obnoveného kapelního projektu Cirkus Cermaque na desce hostují muzikantské špičky z řad Jakubových přátel - členové kapely Zrní, M. E. Kyšperský ze skupiny Květy, akordeonistka a skladatelka Lucie Vítková, kytarista Rémy Reber, zpěvačky Raisa Basinho a Iamme Candlewick či vicemistr světa ve hře na elektrické bicí Jarda Noga.

Křest desky proběhne 31.3. v pražském klubu PILOT. Spolu s obnoveným kapelním projektem Cirkus Cermaque (doplněným nově o geniálního bubeníka Jardu Nogu) vystoupí i legendární kapela Už jsme doma.

Brněnský křest desky bude 15.5. v Kabinetu múz. Cirkus Cermaque zahraje spolu s kapelou Květy.

Skupina Eddie Stoilow završí vyprodaným koncertem a křtem v Lucerna Music Baru úspěšné turné ke své studiové novince Sorry!

Eddie Stoilow vystoupí v pražském klubu 26. března, na závěr svého Baby Tour, které doprovází vydání alba Sorry! Během speciálního koncertu album pokřtí dosud úzkostlivě tajení hosté a kapela nabídne jak svoje dosud nejžádanější písně, tak kompletní repertoár z alba včetně hitů, které si už podmanily domácí éter – písně Baby, Piano Piece, Momeber Love i stále aktuální Take It.

Už zbývá jen nepatrná šance dostat se do Lucerna Music Baru, v prodeji je jen posledních pár vstupenek. Kdo nebude mít štěstí, nechť zajede 29. března do Liberce, který je poslední zastávkou letošního Baby Tour.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!