Festival United Islands oznámil termín i místo konání. Od 19. do 21. června se vrací k řece!

Festival United Islands oznámil termín i místo konání. Od 19. do 21. června se vrací k řece!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Největší pražský multižánrový festival United Islands se příští rok uskuteční v termínu 19. – 21. června. V letošním roce, kdy festival slavil desáté narozeniny se kvůli povodním, které zatopily původně plánované lokace Střeleckého ostrova, Kampy, Petřína a Kinského zahrady, festival narychlo přesunul do parku Ladronka. I tak na jubilejní desátý ročník dorazilo přes šedesát tisíc návštěvníků. Pro ten letošní, jedenáctý, ročník pořadatelé plánují návrat zpět k řece, do centra města.

I přes kladné odezvy na konání festivalu v parku Ladronka, plánují pořadatelé návrat zpět na lokality, kam akce patří: Kampa, Střelecký ostrov a Kinského zahrady. O návratu do historického centra města jednají pořadatelé se zastupiteli MČ Prahy 1.

„Jednání o přesném umístění akce se zatím protahuje. S jistotou můžeme o umístění festivalu říci pouze to, že náš plán je nyní takzvaně na vodě. Nevzdáváme to. Na začátek příštího roku máme naplánované další kolo jednání se zástupci radnice Prahy 1.", doplnil k jednání o nových lokalitách organizátor festivalu David Gaydečka.

Hlavní hvězdy a zahraniční objevy festival oznámí v březnu příštího roku. Do nového roku již nyní festival představil jedenáctku tuzemských kapel, o kterých se bude podle organizátorů mluvit. Mezi objevy pro rok 2014 jsou mimo jiné kapely Nylon Jail, Vložte kočku, Voila!, Lanugo, Kieslowski, Palermo nebo Love Earth. Většina z nich koncertovala na minulých ročnících Klubové noci nebo open air části festivalu.

Stejně jako v letošním roce, budou pořadatelé pokračovat v koncertní sérii, v rámci které vystoupili britští rockeři O.Children, americký bluesman Joe Bonamassa, alžírský hudební rebel Rachid Taha, znovuobnovený projekt Mariána Vargy, Fedora Freša a Pavola Hammela Zelená pošta nebo vyprodané vánoční koncerty Michala Prokopa a folk-rockového objevu Zrní.  

United Islands České spořitelny 19. – 21. června 2014

Více na: www.unitedislands.cz   

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!