Nylon Jail vydávají nové album My Heart Soars Like a Hawk

Nylon Jail vydávají nové album My Heart Soars Like a Hawk

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nylon Jail za pouhé dva roky stihli mnoho věcí, hrát na velkých festivalech, vydat demo, singl, udělat turné s 3D projekcí a aktuální debutová nahrávka je završením této překotné doby. Pomalé tempo, které dokáží vygradovat až k eklektické snové hlukové berlínské zdi, kterou vzápětí zničí křehkou baladou.

To vše pod dohledem Ondřeje Ježka nahráli ve Studiu JáMor a umístili na album, jež nese název My Heart Soars Like a Hawk. Jak vysvětluje Roman Vičík, „je to citát indiánského náčelníka z filmu Malý velký muž. Za posledního půl roku se staly věci, v které jsme ani nedoufali. Desku jsme nahráli s Ondrou Ježkem, a byly to velice příjemné chvíle. Pohodová atmosféra. Naše srdce si tam setsakramentsy zakroužila. Vlastně kroužila celé prázdniny, kdy jsme objížděli fesťáky od Ostravy po Rumunský Banát. Tak ať krouží i ta vaše, když ho budete poslouchat.“

Nylon Jail precizně pracují na celkovém vyznění, od zvuku až po vizuální stránku a aktuální album doprovází obrazy a grafika založená na jestřábím peří. 

V širší známost vešli Nylon Jail během Devil Is a Cowboy tour 2013 po kinosálech, kde kapelu na pódiu doprovázela plnohodnotná 3D projekce. Po Kraftwerk v hudebním světě jediná akce svého druhu. „Nylon Jail. Nylonový vězení. Polapenost dnešní přetechnizovanou dobou. Všechno je z plastu, všechno má dotykovej displej a svítí to. Proto se vracíme zpátky. Třeba ke country, jestli chceš. Akustická kytara, banjo. Z tý nový doby si ale i tak berem do toho lesa něco s sebou. Synťák, i ten macbook na stagi máme. Ale nejsme nějaký kotlíkářský trempové nebo amishové, jenom musíme z toho vězení občas do toho lesa utýct,“ rozvádí motivace kapely kytarista Václav Hruška.   

Speciální koncert k vydání alba se koná v Praze 4. 12. v pražském klubu Pilot v rámci série United Islands České spořitelny. Brněnská verze pak  16. 12. v klubu Kabinet Múz. Na obou koncertech budou také vystupovat Kieslowski (v Brně navíc jako special guest Narcotic Fields) a vystoupení Nylon Jail doprovodí originální show s projekcemi a původní scénou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Nylon Jail

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!