Marie Rottrová vydává album "Čas motýlů" a chystá se na vánoční koncerty

Marie Rottrová vydává album "Čas motýlů" a chystá se na vánoční koncerty

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Marie Rottrová vydává album „Čas motýlů“ s 20 jejími nejkrásnějšími písněmi s texty Jaromíra Nohavici. Zvukové archivy schraňují asi třicítku nahrávek, u nichž je v dokumentaci společně napsáno „Zpěv Marie Rottrová“ a „Text Jaromír Nohavica“. Několika z nich se ovšem v průběhu let dostalo dvojí podoby, takže možno s klidným svědomím říci, že nová kompilace „Čas motýlů“ obsahuje opravdu vše podstatné, co tihle dva spolu vytvořili.

Nazvání alba Časem motýlů není náhodné. Tak se totiž jmenuje nejstarší vydaná nahrávka z roku 1976, ve které spojili síly: ona v té době již hvězda, on s tehdy jen nejasně tušenou kariérou sólového písničkáře. Oba původem z okolí Ostravy, oba postupně celostátně slavní, aniž by kdy ztratili kontakt s hudebně i lidsky mimořádnou severní Moravou.

Já jsem vždy skládal písničky hlavně pro sebe. Ale psát texty pro Marii – to byla velká radost. Ona ví, o čem zpívá“ říká Jaromír Nohavica. Album Marie Rottrové „Čas motýlů“ vychází u Supraphonu 8. listopadu.

Marie Rottrová se také chystá na šest mimořádných vánočních koncertů. Fanoušci se tak po dvou letech opět mohou těšit na veřejné vystoupení jedné z největších hvězd české scény populární hudby. Marie Rottrová sice již v roce 2011 oznámila ukončení své koncertní činnosti, nyní se však po 2 letech vrací na pódium.

MIMOŘÁDNÉ VÁNOČNÍ KONCERTY MARIE ROTTROVÉ v doprovodu Septet Plus, dětského sboru Coro Picollo a speciálních hostů se budou konat:

2.12. 20:00 - Praha, Lucerna                     
3.12. 19:00 - Brno, BVV pavilon P          
5.12. 19:00 - Ostrava, ČEZ Arena
11.12. 19:00 - Bratislava, Hant Arena
16.12. 19:00 - Olomouc, Hala UP
17.12. 19:00 - Č.Budějovice, Hala Stromovka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!