The Plastic People of the Universe oslaví 45. narozeniny v pražské Akropoli

The Plastic People of the Universe oslaví 45. narozeniny v pražské Akropoli

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


The Plastic People Of The Universe, nesporná legenda světové rockové hudby, slaví 45 let od založení ve čtvrtek 3.10.2013 od 19:30. 

The Plastic People Of the Universe vznikli v září roku 1968 a jejich tvorba, ovlivněná v začátcích zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou, se stala během doby jednou z nejoriginálnějších na nejen české rockové scéně. Skupina se nedala přimět k ústupkům a kompromisům z tehdejším režimem, což je připravilo o profesionální licenci a přivádělo stále více komplikací s úřady. Po celou dobu si skupina udržuje jasnou uměleckou vizi a hudebně se vyvíjí k nezaměnitelnému výrazu, který si získává uznání po celém světě.

Velkolepým koncertem v pražské Akropoli Plastici oslaví 45 let od založení.  Manažer skupiny Romek Hanzlík upřesňuje: „Na koncertě se můžeme těšit na největší hity, stejně jako na skladby, které znamenaly milníky v historii skupiny. Máme všichni radost, že Plastici - přes nepřízeň doby - tu jsou s námi celých těch 45 let. A stále jim to hraje - ba dokonce čím dál tím lépe.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Palác Akropolis nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!