Výběr z listopadových autogramiád v Brně

Výběr z listopadových autogramiád v Brně

Knihkupectví KNIHY DOBROVSKÝ na Joštové v Brně připravilo pro své návštěvníky na listopad hned několik autogramiád. Vybral jsem pro Vás tři z nich - autogramiádu Kateřiny Tučkové, Haliny Pawlowské a Michala Viewegha.

hodnoceno 4x
Líbí? Pošlete to dál...

Série listopadových autogramiád započala již prvním dnem tohoto měsíce v 17:00, a to autorským čtením Kateřiny Tučkové z jejího nejnovějšího románu - „Žítkovské bohyně“ v rámci festivalu Femina Film. Autorka návštěvníkům během čtení vybraných úryvků knihy promítala některé tematické fotografie, nechala je nahlédnout do „zákulisí“ své tvorby a nabídla prostor pro případné dotazy, čehož mnozí rádi využili. Na závěr následovala očekávaná autogramiáda. Akci navštívilo více než šest desítek osob.

7. listopadu patřil v knihkupectví KNIHY DOBROVSKÝ autogramiádě knihy Haliny Pawlowské „Zeptej se mámy aneb 100 receptů, jak se dožít 100 let“. Halina Pawlowská vtipkovala již od svého příchodu a krátkým úvodem před samotnou autogramiádou rozjasnila mnohým podzimní podvečer. Fronta zájemců o podpis se zdála nekonečnou, přesto se na každého dostalo.

Příležitost získat autogram od snad nejpopulárnějšího českého spisovatele současnosti, Michala Viewegha, měl každý, kdo navštívil výše zmiňované knihkupectví ve čtvrtek 21. listopadu. První, nedočkaví návštěvníci akce se dostavili již hodinu před zahájením. Před 17. hodinou přišel všemi očekávaný autor vyzbrojen psacími potřebami a vrhl se do podepisování. Nejčastěji bylo možné zahlédnout v rukou příchozích knihu nejnovější, „Můj život po životě“. Nechyběly však ani starší tituly, někteří studenti žádali dokonce podpis do svých sešitů a učebnic českého jazyka. Autogramiáda nepokračovala besedou, ale Michal Viewegh  odpovídal ochotně na kladené otázky během podepisování a nechával se s nemenší ochotou s návštěvníky fotografovat. Celá akce trvala déle než hodinu.

Fotografie: Tomáš Trkan

Zdroje: osobní návštěva akce

Další náhodné fotky z galerie...

|

70%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...