Přijďte s námi oslavit návrat aligátorů do areálu zoo! V sobotu 29. června otevíráme novou letní expozici pro aligátory americké. Otevření proběhne ve 14.00 hod. na nádvoří zámku, jeho součástí bude i vypuštění aligátorů do nádrže poblíž zámku Lešná. Těšit se můžete také na křest dětského časopisu ZOOBĚŽNÍK a pestrý doprovodný program.

Pro novou letní expozici aligátorů jsme využili celou plochu stávající zámecké nádrže. Přibylo zde však několik úprav. Pro zajištění pohody pro aligátory i vodní rostliny došlo ke zvýšení hloubky bazénu na 80 cm. Uprostřed nádrže vznikly dva dočasné umělé ostrovy, které aligátoři budou využívat ke slunění. Zlínská zoo chová v současnosti pětici aligátorů amerických, 4 samice a 1 samce. Obývají rozlehlý skleník, který je však v chovatelském zázemí. Nechtěli jsme lidem vzít možnost obdivovat tyto majestátní plazy v areálu zoo, proto jsme přistoupili k originálnímu řešení a opravu zámecké nádrže spojili s možností vybudování letní expozice pro aligátory.

Součástí otevření nové letní expozice pro aligátory bude i křest časopisu pro děti pojmenovaného ZOOBĚŽNÍK. Je plný zábavy, ilustrací a zajímavých informací. Časopis bude vycházet jednou za rok a každé číslo bude věnováno jiné zoogeografické oblasti zoo. Vzhledem k otevření aligátorů jsme první číslo věnovali Střední a Jižní Americe. Průvodcem dětí na dobrodružné cestě po kontinentech se stane emu Eman, který se v letadlu Zlín vypravil poznávat svět.

Doprovodný program od 10.30 do 15.00 hod. nabídne zábavné interaktivní dílny pro děti a dospělé. Dozvíte se spoustu informací o aligátorech, budete soutěžit o speciální tetovačku s motivem aligátora. Z odevzdaných soutěžních lístků vylosujeme 20 výherců, které odměníme novým časopisem ZOOBĚŽNÍK. Chybět nebude ani oblíbené malování na obličej.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aligátoři se vrací -...

Villa MemoriesZlín (3.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (17.9 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (17.9 km)