Setkání zlínských nadšenců do techniky

Setkání zlínských nadšenců do techniky

Adresa:

Zlín, Vavrečkova 7074

Termín: 12.9.2018

12září středa 18:00

Žánr: ostatní akcesetkání


V pořadí druhé setkání zlínských nadšenců do techniky. Zatímco v prvním případě šlo jen o kosmonautiku, tak nyní hranice zájmů neklademe. Máme připraveny dvě hlavní témata: - Hradlová pole FPGA - k čemu slouží a v čem jsou jiné od klasických procesorů? Moderní hradlová pole jsou zajímavé čipy, které jsou úplně odlišné od běžných procesorů, Arduin a mikrokontrolérů. Můžeme si je představit jako čipy plné logických bloků pro kombinační i sekvenční logiku, které mezi sebou můžeme propojovat virtuálními drátky.

Těchto bloků můžou mít hradlová pole klidně i miliony a lze s nimi provádět zajímavé věci včetně náročných výpočtů pro zpracování obrazu, umělé inteligence až po hardwarově plně kompatibilní historické herní konzole jako ATARI, nebo Spectrum apod. - Sovětská kosmonautika v 50. a 60. letech. V 50. a 60. letech probíhal boj o vesmír.

V tomto období si Sověti připsali spoustu prvenství (první umělá družice kolem země, první člověk ve vesmíru, atd.). Jaké rakety používali? Jaké problémy museli překonat? Byl na ně velký politický tlat? Kdo stál za úspěchy Sovětů? Na všechny tyhle otázky si společně odpovíme. Jedná se o neformální setkání, takže každý může přispět do diskuze. V případě zájmu o další témata nás kontaktuje.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Setkání zlínských...

Villa MemoriesZlín (5.7 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)