Klub kultury Napajedla a Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka vás srdečně zvou na největší a nejromantičtější událost roku s celodenním velkým historickým a doprovodným programem, letos s podtitulem „Páni a poddaní“.

Téma přiblíží vztahy pánů a poddaných, kteří byli na sobě navzájem odjakživa závislí. Na jedné straně práce a služba pro pány, na straně druhé ochrana poddaných za zdmi tvrzí a hradů před nájezdníky. Dobrota a štědrost pána smazávala u poddaných pocit povinnosti služby, houževnatost a poctivost poddaného pak změkčovala srdce pána a otvírala jeho dlaň. Tváří v tvář byli všichni „jen“ lidmi.

To nejlepší začne po setmění, kdy se ozvou údery bubnů a do ulic města vyjde pochodňový průvod v čele s knížetem Václavem na koni a jeho družinou. Nebudou chybět rytíři ve zbroji, urozené dámy a pánové, žongléři, chůdař a plivač ohně, středověké tanečnice, komedianti a další. Večer vyvrcholí dramatickými rytířskými souboji, jízdním turnajem a velkou ohňovou show. V průběhu dne se těšte na velký doprovodný program jako Farmářský a řemeslný trh, Den otevřených dveří v Hřebčínu, Život ve středověku, otevření napajedelských památek nebo okružní plavby lodí. V odpoledním historickém programu uvidíte například rytíře a šermíře, pásmo dobových tanců a vystoupení praporečníků. Novinkou bude fotbal mnichů, dětská ponožková bitva při dobývání středověkého hradu a ukázka tradiční práce tkadleny, kováře a písaře.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svatováclavské...

Villa MemoriesZlín (16.1 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.5 km)