Tajemství katedrál

Tajemství katedrál

Adresa:

Ústí nad Labem, Pařížská 1

Termín: 15.6.2016
Vstupné:

90 Kč (studenti a důchodci 70 Kč)

15červen středa 18:00

Žánr: ostatní akcepřednáškyvideo


Přednáška s videoprojekcí Mnohé z nás přitahují a fascinují gotické katedrály. Obdivujeme jejich krásu a ladnost, lehkost, se kterou se vzpínají k nebi, a když do nich vstoupíme, cítíme, jak se nám napřimují záda, prohlubuje dýchání a my se spolu s katedrálou přibližujeme nebi.

Katedrály jsou posvátným prostorem umožňujícím nám odhalit velikost, která se v nás skrývá. Umožní nám prožít, kým bychom mohli být, pokud své nitro necháme prostoupit dobrem, krásou a spravedlností. Jsou to stavby s dokonalou formou, která je zároveň syntézou moudrosti lidí hledajících velikost ducha a pochopení harmonie univerza.

Objevují se zdánlivě bez historických kořenů jako protiklad románské architektury, která člověku dávala prožít jeho nepatrnost. Jsou matematicky a technicky dokonalé a zároveň v sobě obsahují komplexní symbolismus, se kterým se můžeme seznámit například prostřednictvím alchymie a astrologie.

Jsou zhmotnělým průsečíkem makrokosmu a mikrokosmu, světa a člověka, a jako takové se mohou stát branou do nebe pro ty, kteří jim porozumí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ústí nad Labem Akce v obci Ústí nad Labem

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tajemství katedrál

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (785 metrů)

Ubytování DomaTisá (13.8 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (18 km)