Zážitkový outdoor naučný Kurz Přežití v Přírodě v Krušných horách na 2 dny

Zážitkový outdoor naučný Kurz Přežití v Přírodě v Krušných horách na 2 dny

Adresa:

Petrovice, Petrovice 2

Termín: 22.4.2016 24.4.2016
Vstupné:

1500

22dub - 24dub celý den

Žánr: ostatní akcekurz outdoor


Vstupné je z 3741 Kč snížené na 1500 Kč/osobu.

Sraz bude v pátek v 18:30 v obci Petrovice čp.2 u Ústí nad Labem na parkovišti před Restaurací Radnice. GPS: 50°47.37368'N, 13°58.53058'E

Součástí je i pěší přesun z Petrovic do Ostrova a zpět, což je cca 10 km. Kurz končí v neděli v 16:00.

Chcete vědět, jak přežít v přírodě a umět se postarat jak o sebe tak o ostatní? Zajímá Vás, jak se dá improvizovat a řešit dané situace jen se základním vybavením? Právě pro Vás jsme připravili kurz přežití v přírodě.

Místo konání: Krušné hory v oblasti pískovcových skal

Délka kurzu: 2-3 dny

Je vhodný pro: muže a ženy od 18 let. U dětí je třeba doprovod rodičů. Jakékoliv zdravotní problémy je třeba sdělit nejlépe při objednávání kurzu.

Kurz doporučujeme pro: všechny, kteří se pohybují v přírodě v letním období - cyklisté, houbaři, turisté, sportovci a dobrodruzi.

Obsah kurzu:

  • vybavení, psychologie, strategie

  • oheň - příprava a rozdělání, funkce, strategie

  • přenocování - místo, izolace, tvorba přístřešku

  • navigace, orientace

  • voda - získávání vody, filtrace, zkoušky čistoty

  • zdravotní potřeby, první pomoc, přírodní léčiva

  • překonávání překážek - horizontální, vertikální

  • výroba zbraní - luky, kopí, nože

  • maskování

  • získávání potravin - pasti, sběr, příprava jídla

  • pamětní certifikát

Další informace ke kurzu přežití v přírodě

V pátek nás čeká krátké představení, seznámení s programem a proškolení o bezpečnosti. Ze survivalových metod se seznámíme jak pracovat s buzolou a určit azimut. Řekneme si něco o výrobě přístřešku a rozdělání ohně a ještě ten den si vyzkoušíme nově nabyté vědomosti v praxi.

   V sobotu ráno si opět rozděláme oheň za pomocí křesadla a tradičního a netradičního troudu. Opakování dělá mistra a jelikož rozdělání ohně je poměrně dosti důležitá dovednost budeme jí během dne ještě procvičovat. Naučíme se základní kotvící uzle, které budeme aktivně využívat v neděli. Ukážem si jak upravit vodu přes provizorní filtr a kde všude a jak lze vodu získat.

    Povíme si něco o strategii a technice stavění provizorních přístřešků a samozřejmě si je vyzkoušíme postavit. Na vlastní kůži zažijeme jak naše tělo reaguje na chlad, jaké jsou obranné mechanizmy těla při hypotermii. Vyrobíme si provizorní zbraně, které nám zajistí větší šanci na přežití. Ukážeme si jak překovávat bezpečně horizontální překážky a řekneme si něco o výživě v extrémním prostředí, co si vzít s sebou na cesty, něco o metabolistických typech a jak hledat potravu v přírodě, jakou tomu dávat prioritu a na co spoléhat. Z hlediska statistiky, lidi bohužel neumírají nejčastěji v přírodě na nedostatek potravy a ani na nedostatek pití, lépe už je na tom podchlazení, ale číslo jedna je bohužel zranění díky předvídaným či nepředvídaným okolnostem. Ukážeme si jak řešit nejdůležitější typy zranění a povíme si něco o mýtech a omylech. V rychlosti probereme pasti, a když zbyde čas, tak si nějakou vyrobíme na hlodavce a nebo podle stylu Rambo :). Večer nás čeká jak se naučit překonávat strach a jednotlivé stresory a jak úspěšně fungovat ve skupině.

Neděli zahájíme přesunem do druhého tábora přes louky, lesy, hory, kde si projdeme základy při překonávání horizontálních a vertikálních překážek. Nabyté zkušenosti si vyzkoušíme při zdolání jeskyně a pískovcových věží.

Pořádá agentura SBLIŽUJEME, průvodcem je Bc.Michal Halík. Vstupenky k zakoupení na http://sblizujeme.cz/akce/ 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ústecký kraj Akce v obci Petrovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zážitkový outdoor...

Ubytování DomaTisá (3.3 km)

Wellness Hotel Zlatá LípaDěčín (15.2 km)

Restaurace VětrušeÚstí nad Labem (16.7 km)