Posejpka

Posejpka

Termín: 15.6.2022
Vstupné:

zdarma

15červen středa 14:00

Žánr: ostatní akceslavnost muzeum Žatec


Božítělová posejpka potřetí
Božítělovou slavnost a téměř zapomenutou tradici tvoření obrazců z okvětních lístků představí Regionální muzeum K. A. Polánka ve středu 15. června od 14 do 17 hodin v muzejní zahradě.

"Tzv. Božítělová posejpka doprovází křesťanské oslavy Božího Těla, které připomínají stanovení přijímaní Těla a Krve Páně v podobě chleba a vína. V předvečer slavnosti se před vchody domů stelou obrazce z okvětních lístků, větviček a listů." vysvětluje Monika Merdová.

V muzeu si letos tento malebný zvyk vyzkouší už potřetí a zvou k návštěvě. Kromě možnosti vytvořit si vlastní květinový obrázek, se návštěvníci dozví, jak se svátek slavil na Žatecku a jaké další zvyky se k tomuto období vážou.

Muzejníci navíc vyzývají k zapojení se i na vlastních zahrádkách, chodníčcích a zápražích. Stačí na procházce přírodou nebo z vlastní květeny nasbírat jakékoliv květy, lístky nebo proutí a zapojit svou fantazii. Kdo se chce vlastní posejpkou pochlubit, ať fotografie výtvorů pošle na merdova@muzeumzatec.cz nebo na sociálních sítích označí příspěvek hashtagem #posejpka.
Vstupné na akci je zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Posejpka

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17.3 km)

Restaurace NauticoMost (22 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)