Adventní tvoření na zámku Veltrusy-Ostrov

Adventní tvoření na zámku Veltrusy-Ostrov

Adresa:

Veltrusy, Ostrov 59

Termín: 26.11.2016
Vstupné:

Adventní tvoření: 25 Kč; pohádka: dospělí 100 Kč, děti 70 Kč

26listopad sobota 10:00

Žánr: ostatní akcepro děti


Ve veltruském zámku se nemohou dočkat adventu - ten zde začne už 26. listopadu, a to v podobě Adventního tvoření, kde si každý může vyrobit vánoční dekorace. Návštěvníci se mohou těšit i na zahájení adventně laděných prohlídek, na pohádku v podání Sváťova dividla či výstavu Vánoce v domě pana lesního.

Poslední listopadová sobota bude věnovaná Adventnímu tvoření, které se bude konat od 10:00 do 17:00 nejen v severozápadním křídle zámku, ale také v přilehlém hospodářském dvoře. Ozdoby na stromeček, věnce, svícny i svícínky, to vše čeká na šikovné ruce dětí i dospělých. Vánoční dekorace si na zámku lze vyrobit podle své představy nebo si zakoupit již hotové výrobky včetně korálkových ozdob zhotovených podle tradičních vzorů. Nebude chybět rozsvícení stromku ani občerstvení provoněné cukrovím a svařeným vínem.

Pro děti, avšak v doprovodu rodičů, je v 15 hodin nachystaná v Rudolfově sále Vánoční pohádka souboru Sváťovo dividlo. A aby se nezapomnělo ani na oblíbené dárečky v podobě sladkostí, přijde po představení i Mikuláš. Vstupenky si ale neváhejte zarezervovat, protože počet míst je značně omezen. Jak zde na zámku trávili Chotkové na počátku 20. století zimní čas, co si šlechta dávala za dárky a jak vypadala jejich vánoční výzdoba či stolování?

To vše se návštěvníci letos dozvědí při nových prohlídkách, které je zavedou i do jinak nepřístupné kaple Svatého kříže. Při příchodu do areálu se nezapomeňte zastavit ani v infocentru u hlavní vstupní brány, kde na vás čeká výstava Vánoce v domě pana lesního. Více informací o Adventu na zámku zde: https://www.zamek-veltrusy.cz/cs/akce/8175-advent-na-zamku-veltrusy-ostrov

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Středočeský kraj Akce v obci Veltrusy

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Adventní tvoření na...

Ubytování u OkořeHolubice (8.7 km)

Zoopark ZelčínMělník (9.3 km)

Vila LannaPraha (20.2 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (22.2 km)