Výstava Kořeny, 2. část kořeny, odchod, Václav Houdek

Výstava Kořeny, 2. část kořeny, odchod, Václav Houdek

Adresa:

Mladá Boleslav, Staroměstské náměstí 69

Termín: 7.9.2016 9.10.2016

7zář - 9říj celý den

Žánr: výstavyobrazy


Galerie Pod Věží

  • Staroměstské náměstí 69, 293 01 Mladá Boleslav
  • termín výstavy: 07. 09. 2016 - 09. 10. 2016
  • otevírací doba výstavy: úterý - čtvrtek 13:00 – 17:00hod.; pátek - neděle 10:00 – 17:00 hodin
  • setkání na výstavě: 22. 09. 2016 od 16:00 do 20:00 hodin

Autorská výstava obrazů, asambláží, dřevěných skulptur, kreseb, kombinovaných technik a autorských tisků Václava Houdka. Výstava je rozdělena na dvě části, které budou vystaveny: „I. část, Kořeny návrat" v Galerii Templ Mladá Boleslav a „II. část, Kořeny odchod" v Galerii Pod Věží Mladá Boleslav.

Václav Houdek, narozen 3. června 1953 v Českých Budějovicích, je spojen s jižními Čechami, ať už jde o jeho rodiště nebo tvorbu. Zde také vzniká většina jeho děl. Své první obrazy tu začal malovat už v útlém mládí. Má rád jihočeskou krajinu, ale i atmosféru tamních měst nebo vesniček. Skrze své malby se velmi často vydává také do mystických památných míst, na hřbitovy, do prostředí starobylých hradů či katedrál. Právě jejich tajuplná atmosféra se do jeho prací promítá velmi výrazně.

Téma KOŘENY a zamyšlení nad ním, je ústředním motivem obou částí výstavy. Prolíná se dílem Václava Houdka, je mu obsahově blízké. Je to nelehké hledání smyslu bytí, jeho osudovosti. Začíná odchodem, vznikem, zrozením a po své cestě končí na stejném místě, návratem. Této cestě se nelze vyhnout. Kořeny, více či méně pevné, jsou zakotveny v každém. Je to prazáklad našeho bytí, naší kultury. Jsou původci i ukazateli, někdy strastiplné cesty, po které jdeme. V poločase svého návratu intenzivněji hledáme ty nejpevnéjší vazby, vzpomínáme. Ty jsou zakotveny v duši, rodině, dětství, lidech, ve společenství blízkých, ve sdílení společných hodnot, radostí i strastí. Také místo, krajina, země je živnou půdou našich kořenů ...

Motto autora:

„Obrazy, které na Vás počkají.“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Mladá Boleslav Akce v obci Mladá Boleslav

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Kořeny, 2....

Zámek LoučeňJizbice (16.3 km)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (16.3 km)

Středověký hotel DěteniceDětenice (19.7 km)