Velká hra o poklad Karla IV.

Adresa:

Rudná, Riegrova 13

Termín: 7.5.2016
Vstupné:

Zdarma

7květen sobota 09:00

Žánr: ostatní akcehryhistorie


Při příležitosti 700. výročí od narození Karla IV. si připravila pro všechny hravé Pražany i Národní pokladnice speciální hru, díky které si mohou připomenout jednu z nejvýznamnějších postav našich dějin a zároveň si tak uchovat vzpomínku či památku na toto významné výročí.

Na území Prahy a v jejím okolí bude v sobotu 7. května od 9:00 hod. na místech, spjatých s životem Karla IV., pečlivě uschováno 7 pokladů. Úkolem každého hráče bude poklad, jehož obsahem bude stříbrná pamětní medaile, ražená právě k 700. výročí narození Otce vlasti z ryzího stříbra, medaile s vyobrazením Svatováclavské koruny zušlechtěná ryzím zlatem a stříbrem a kolorovaná cihlička se světově známou podobiznou Karla IV. od Jana Očka zušlechtěnou ryzím stříbrem, najít.

Přestože již nyní máte zřejmě tipy, kde se poklady budou nacházet, organizátoři této hry se rozhodli, že Vám to přeci jen trochu ulehčí - v sobotu ráno se na http://www.narodnipokladnice.cz/hra zobrazí přesné souřadnice jednotlivých pokladů. Možná si pokládáte otázku: "Co když někdo najde poklad přede mnou?"

V tom případě nemusíte být smutní! Nejen, že jste si udělali krásný výlet se svými dětmi a prohloubili sobě či svým ratolestem vědomosti z naší bohaté historie, ale budete mít šanci vyhrát uncovou medaili z ryzího stříbra, jejíž motiv zpracoval známý medailér Vladimír Oppl, v hodnotě bezmála 4 tisíc korun.

Na každém stanovišti bude totiž s pokladem uschován bloček s psací potřebou. Do bločku můžete zapsat svou emailovou adresu a Váš tip, kolik lidí svou emailovou adresu v bločcích, uložených na všech sedmi stanovišť, zanechá. Tři hráče, jejichž tip bude realitě nejblíže, čeká výše zmíněná medaile, jejíž světová limitace bude pouhých 700 kusů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velká hra o poklad...

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (3.4 km)

Volcano Spa HotelPraha (7.5 km)

Villa St. TropezPraha (7.5 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad Karlštejn Státní hrad Karlštejn Karlštejn (11.7 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (12.7 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (12.8 km)