Legendy a strašidla staré Prahy

Legendy a strašidla staré Prahy

Adresa:

Praha, Ovocný trh 540/1, Praha 1

Termín: 16.4.2024
Vstupné:

300 Kč dospělí / 200 Kč děti

16duben úterý 18:30

Žánr: divadloprocházka architektura historie komentovaná procházka stará Praha legenda Praha


O co se jedná? Komentovaná prohlídka s průvodkyní v historickém kostýmu. Prohlídka vychází z velmi populárního žánru (ghost tours), který je mezi cizinci v Praze velmi oblíbený. Mým cílem je učinit tuto prohlídku dostupnou pro místní, jak jazykově tak i cenově; běžná cena za osobu se u cizojazyčných prohlídek pohybuje kolem 500 Kč! Viz např:

Moje cena je 300 Kč dospělý, 200 Kč děti 6-15 let, mladší děti zdarma

Doba trvání -1,5 h -2 h.

Rezervace je nejpozději 24 hodin předem, kontaktujte Eva Nová 777 897 951. Prosím nechoďte na místo bez rezervace, je to zbytečné. Pozdní rezervace je s přirážkou + 200 Kč na osobu.

Prohlídku provedu vždy, kdy bude nahlášena alespoň jedna osoba.

Pojetí této túry může být různé. Já se snažím napodobit zábavu z dob minulých, kdy si lidé po večerech vyprávěli různé pověsti, legendy a příběh nejen o strašidlech. Tyto pověsti vycházely z toho, co se skutečně stalo (aspoň většinou), ale samozřejmě si lidé ledacos přibarvili, aby příběh byl napínavější a strašidelnější. Příběhy jsou určeny všem věkovým kategoriím, tak jak to bylo kdysi běžné, nevypráví je profesionální herečka, ale žena -spisovatelka (představuji sběratelku lidových pověstí Popelku Biliánovou v secesním kostýmu ze začátku 20. století) 

Účastníci budou moci objevit starou Prahu, jak ji dřív neviděli. Budou procházet uličkami, kouty a nádvořími Starého Města. Prohlídka začíná u Stavovského divadla a končí na Staroměstském náměstí, vede nově i přes bývalé židovské ghetto. Po prohlídce je možné posezení ve Skautském institutu vedle orloje.

Sraz je před hlavním vchodem do Stavovského divadla, u sochy sedící postavy v kápi. Procházka trvá 90–120 minut a končí na Staroměstském náměstí. Skupiny jsou do 15 (počet bez dětí do 6 let)lidí. Procházka je vhodná i pro děti. Doporučuji pohodlné boty a přiměřeně teplé oblečení. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Středočeský kraj Akce v obci Praha

Podobné akce