Muzejní noc - Ševčinský důl Příbram

Muzejní noc - Ševčinský důl Příbram

Adresa:

Příbram, náměstí Hynka Kličky 293

Termín: 9.6.2023
Vstupné:

zdarma

9červen pátek 19:00

Žánr: ostatní akcemuzejní noc historie netradiční prohlídky hry rodina děti dny otevřených dveří brněnská muzejní noc Příbram


Mimo hlavní areál bude v průběhu celého večera za symbolické vstupné 1 Kč otevřena mineralogická expozice k individuálním prohlídkám.

V pátek 9. 6. 2023 se od 19 do 22 hodin koná v Hornickém muzeu Příbram oblíbená Muzejní noc, která nabídne v areálu Ševčinského dolu bohatý kulturní program. Jeho zlatým hřebem bude koncert skupiny Celest & Charles s časem konání 20:00–21:30. Desetičlenná skupina vnese do výjimečného prostředí industriálních památek směsicí funky, R&B a diska tu pravou letní atmosféru.

Před koncertem i v jeho průběhu mohou návštěvníci využít individuálních prohlídek vybraných expozic, jízd hornickým vláčkem (poslední jízda ve 20:30) nebo zhlédnout historické dokumentární filmy o příbramském hornictví a hutnictví. Otevřena bude i šachetní budova, jejíž ochoz nabízí nádherný výhled na široké okolí. Sledování západu slunce z tohoto místa je zážitek, na který se nezapomíná, a nyní se k němu nabízí ideální příležitost.

Mimo hlavní areál bude v průběhu celého večera za symbolické vstupné 1 Kč otevřena mineralogická expozice k individuálním prohlídkám. V hornickém domku v ulici Havířská 105 se návštěvníci v 19:00, 20:00, 21:00 a 22:00 setkají s obyvateli hornické chalupy a pomyslně se přenesou v čase o 150 let nazpět do dob, kdy příbramské doly na stříbro a olovo zažívaly svou největší slávu. Návštěvou těchto expozic si mohou program zpestřit jak účastníci koncertu, tak i všichni ostatní zájemci o netradiční prohlídku historických objektů při své večerní procházce po Březových Horách.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Příbram Akce v obci Příbram

Podobné akce