Dan Zollmann: Minjan - Kontrasty

Dan Zollmann: Minjan - Kontrasty

Termín: 15.5.2022 28.8.2022
Vstupné:

150 Kč

15kvě - 28srp celý den

Žánr: výstavyfotografie galerie vernisáž


Společná výstava Galerie Středočeského kraje GASK a galerie arto.to v Uhelném mlýně, která představí tvorbu vlámského fotografa Dana Zollmanna.

Výstava dovolí návštěvníkům nahlédnout do jedinečného světa největší evropské ortodoxní židovské komunity v Antverpách. Jde o jakýsi „svět ve světě“, ve kterém velká část obyvatel stále zachovává původní tradice a pravidla a žije v určité uzavřenosti, stranou většinové západní společnosti. Výstava je první zahraniční výstavou rodáka z Antverp Dana Zollmanna, který z místní židovské komunity pochází, a tak díky důvěrné znalosti prostředí, osob a zvyků dokáže podat neuvěřitelně osobité svědectví o běžném životě v ní. Smyslem výstavy je poukázat na téma respektu k jinakosti v dnešní globalizované společnosti – obzvlášť v kontextu událostí dnešní doby.

Minjan je vlastně trojprojekt mezi arto.to galerií v Uhelném mlýně v Libčicích nad Vltavou, Galerií Středočeského kraje v Kutné Hoře a vydavatelstvím Garamond, kde právě vychází stejnojmenná kniha vlámské autorky Margot Vanderstraeten. Výstava  v obou galeriích potvrá až do konce srpna.

Vernisáž v Art.to se bude konat 15. května od 16:00 hod.

Komentované prohlídky výstavy

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce