Loupežníkova Lásky hra osudná

Loupežníkova Lásky hra osudná

Adresa:

Stará Huť, Stará Huť 120

Termín: 2.6.2020 12.9.2020

2čer - 12zář celý den

Žánr: výstavyfotografie


Loupežníkova Lásky hra osudná. To je název nové výstavy v Památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše, která zde začne 2. června potrvá až do 12. září. Výstava vypovídající mimo jiné o soukromí bratří Čapků a jejich vztahu k ženám a lásce tak připomene návštěvníkům hned dvě důležitá čapkovská výročí. Právě v tomto roce uplyne už 110 let od premiéry jednoaktovky Lásky hra osudná, první spolupráce Karla a Josefa Čapka na poli dramatu. A své kulatiny slaví i hra Loupežník, první samostatné dramatické dílo Karla Čapka, jímž před 100 lety dobyl pražské Národní divadlo.

Na výstavě, jejíž autorkou je Tereza Petřek Todorová, nebudou chybět scénické návrhy, plakáty, autentické kostýmy a předměty ze slavných nastudování Loupežníka, ale také citáty a úryvky z milostné korespondence obou bratrů. Výstava je putovní, takže si ji budou následně moci zapůjčit i další muzea, divadla, galerie, veřejné knihovny, školy a další instituce.

Výstava představí například archivní fotografie, ohlasy na nejzajímavější inscenace obou děl před domácím i zahraničním publikem a připomene také jejich zpracování ve světě hudby a filmu.

Otevírací doba

Vstupné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Loupežníkova Lásky...

Rezidence V ParkuDrhovy (2.6 km)

Rezidence HolšínHluboš (8 km)

TEPfaktorSejcká Lhota (10.2 km)