Ateliér skla Petra Stanického a Jense Pfeifera (Amsterdam) / Velký Třesk

Ateliér skla Petra Stanického a Jense Pfeifera (Amsterdam) / Velký Třesk

Adresa:

Kutná Hora, Barborská 51 – 53

Termín: 22.9.2019 1.12.2019

22zář - 1pro celý den

Žánr: výstavyumění sklo výstava design sklářství střední čechy podzimní výstavy


Výstava vychází z přesvědčení, že stejně jako Marcel Duchamp předznamenal svými ready mades vývoj současného umění, stěžejním dílem pro uměleckou práci se sklem je jeho Velké sklo.

Je-li Velké sklo začátkem, musí předznamenávat díla založená na důslednosti myšlenek, které ponechávají prostor náhodě, na konceptuálním přístupu, nedokončenosti či otevřenosti, na touze a erotice.

Díla vystavená v GASKu prostřednictvím různých médií a materiálu skla navazují nejen na Velké sklo, ale i na sklářské tradice, oboje však současně podrobují kritice jak je typické pro postkonceptuální přístup a jeho demokratická média. Studenti a absolventi obou ateliérů zkoumají hranice a možnosti skla a využívají ho jako materiál pro post-konceptuální uchopení aktuálních témat v současném umění, která vyjadřují prostřednictvím objektů, kreseb, situací ale i nových médií a performancí. 

Vystavující umělci: Johan Adam, Atousa Bandeh, Kateřina Bušová, Linda da Costa, Zdeňka Fusková, Yuna Choi, Samantha Chua, Renato Japi, Nikola Kovalíková, Michaela Kramulová, Tomáš Krejčí, Kristina Maňáková, Aleksi Marjamaa, Emilia Omilianowicz, Jens Pfeifer, Maria Sixtová, Michaela Spružinová, Petr Stanický, Erno Takala, Henna Vihantavaara, Robert Vlasák, Eva van der Zand

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Kutná Hora Akce v obci Kutná Hora

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ateliér skla Petra...

Vigvam penzionVeletov (15.3 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (17.5 km)

Usedlost NouzovZásmuky (17.8 km)