Muzeum Kutná Hora: Knihtiskárna, Kutná Hora

Muzeum Kutná Hora: Knihtiskárna

Kutná Hora, Barborská 30

Není tu akce, kterou Muzeum Kutná Hora: Knihtiskárna pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.muzeumkutnahora.info

Vítejte v roce 1920! Rádi vás přivítáme v zážitkové expozici historie knihtisku KNIHTISKÁRNA! Jsme na hlavní turistické trase od Barbory a Jezuitské koleje směrem do historického centra města, rezervace UNESCO.

V Barborské ulici čp. 30, hned vedle Českého muzea stříbra (gotického Hrádku) a stříbrného dolu.

V naší expozici nenajdete nápisy NESAHAT! Nikde žádné ohrádky, ani šňůry. Během prohlídky expozice vás čeká představení několika starých strojů, stručný výklad historie knihtisku se spoustou zajímavých informací a možnost praktického vyzkoušení tradičního řemesla. V doprovodu průvodce si vyzkoušíte některé historické stroje v chodu, jak čas a provozní podmínky dovolí.

Vlastnoručně si vytisknout pohlednici Kutné Hory na sto let starém tiskovém stroji Boston? Žádný problém!  Můžete si to tu zkusit sami a odnést si ji jako originální suvenýr. 

Hravější z vás se přímo v prostorech muzea mohou účastnit skupinových workshopů a tvůrčích seminářů, kde budete mít možnost si tradiční zařízení vyzkoušet na vlastní kůži! Můžete si tak vyrobit svůj vlastní suvenýr, nebo originální dárek. Pro rezervace skupin nás prosím kontaktujte dostatečně předem, abychom pro vás mohli zajistit ty nejlepší podmínky vaší akce. 

Tvořivé dílničky pak máme připravené několikrát ročně pro děti i dospělé. Pro aktuální nabídku sledujte prosím náš web, sekci Akce nebo naše sociální sítě.

 Expozice je k dispozici v českém a anglickém jazyce. Běžnou prohlídku u nás stihnete za 25-30 minut. Pokud si budete chtít vyzkoušet dobové postupy a technologie na vlastní kůži, vyhraďte si nejméně dvě hodiny, podle předem domluvené rezervace.
Rádi se s Vámi uvidíme od pondělí do neděle v době od 9:30 do 16:30, vč. víkendů a státních svátků. V termínech, kdy se konají zážitkové prohlídky a dílny s průvodcem na objednávku, se můžeme předem domluvit i na jiných časech.



Muzeum Kutná Hora: Knihtiskárna a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Muzeum Kutná Hora: Knihtiskárna: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!