Ladovské vepřové hody - Velké Popovice

Ladovské vepřové hody - Velké Popovice

Adresa:

Velké Popovice, Ringhofferova 1

Termín: 9.3.2019

9březen sobota 09:00

Žánr: ostatní akcehody gastronomie hudba folklor


Vydejte se do malebného velkopopovického pivovaru na vepřové hody. V letošním roce se koná již 10. ročník, kdy se můžete v pivovarském parku těšit na jitrnice, prejty, polévky, sulc, tlačenku, guláš, škvarky a další vepřové speciality. Přímo na místě mistr řezník předvede ukázku bourání masa i plnění jitrnic. O vše se postarají řezníci Tomáš Hudera, Michal Kovařík, mistr škvarkař Radomír Sekyra a další.

Každou půlhodinu se budou konat prohlídky pivovaru. Poznejte jeho bohatou historii, projděte se výrobními prostory, kde se dozvíte vše o tom, jak vaříme naše poctivé pivo, a pozdravte našeho Kozla Oldu. Proběhne i oblíbená Kozlova škola čepování, během které se sami naučíte správně pivo čepovat. Starší 18 let se mohou těšit na ochutnávku nefiltrovaného Kozla Světlého a Černého.

Přímo z Plzně přijede i bednářská parta Plzeňského Prazdroje, která stále vyrábí dubové sudy a kádě tradičním způsobem, jsou to jedni z posledních mistrů tohoto poctivého řemesla u nás. Na místě vám ukážou skládání soudků, vypalování na dřevo a jejich další práci. Na památku si budete moci nakoupit suvenýry v Kozlím obchůdku nebo si nechat vygravírovat originální nápis přímo na sklenici či dřevo.

Nenechte si ujít již tradiční akci, kde nebude chybět dobrá nálada, muzika, bednářská parta, nejčerstvější poctivé pivo, prohlídky malebného pivovaru a samozřejmě náš kozel Olda.

SOBOTA 9. BŘEZNA 2019, OD 9 DO 15 HODIN

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

27duben sobota 12:00

Beltain 2024

, Zámek Nižbor, Na Zámku 260, 267 05 Nižbor Festival

Ubytování v okolí akce Ladovské vepřové hody...

Zámek BerchtoldMnichovice (2.4 km)

Zámeček KalištěChocerady (10.7 km)

Ubytování IrenaTýnec nad Sázavou (14.9 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Konopiště Zámek Konopiště Benešov (16 km)
Vodní přehrada Slapy Vodní přehrada Slapy Slapy (18.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (22.5 km)