Ellynne Skove: Pohyby života - vývoj

Ellynne Skove: Pohyby života - vývoj

Adresa:

Praha 2, Trojická 10

Termín: 22.4.2018

22duben neděle 10:00

Žánr: ostatní akce


Spojení nebe a země, pět elementů v nás a vývojové pohyby. Prožitek organického pohybu v těle, mysli a duši.

Projdeme vývojovými pohyby tak, jak po sobě následovaly od prenatálního období, přes porod až po vzpřímený postoj. Skrze vlastní prožitek prozkoumáme pohybové vzorce přitažení, odtlačení, a natažení se. Ze své vlastní perspektivy poznáme a přivedeme do svého vědomí porod a proces, jímž vznikal vzpřímený postoj a chůze. Prozkoumáme, jak funguje architektura lidského těla mezi nebem a zemí. Zjistíme, co v našem těle ovlivňuje každý z 5ti elementů: ether, vzduch, oheň, voda a země.

Dílna, v níž dostáváme možnost osvobodit svůj pohyb, naplnit jej potěšením, najít organický postoj pro své tělo, možná zpracovat nevyřešené trauma. Kinestetické představy a jemné vedení lektorky nás budou provázet při zkoumání těla v pohybu. V praxi tak pocítíme všechny jevy, procesy, události, kterými naše tělo ve svém vývoji prochází a zákonitosti, kterým podléhá. S tím roste i vědomí sebe sama v pohybu.

Budeme hledat způsob, jak různé druhy pohybu využít v odborné praxi. Jak např. propojit jógové ásány a vzorce vývojových pohybů. Své zážitky zpracujeme a integrujeme pomocí hry a umělecké tvorby a při společném sdílení.

Kurz je určen pro terapeuty pracující s tělem, pohybem a energií, pedagogy pracující s kojenci a batolaty, psychology, porodníky, tanečníky, lidi cvičící jógu a rodiče a vůbec všechny, kdo chtějí mít lepší kontakt se svým tělem a lépe mu porozumět.

Lektorka Ellynne Skove MA,LCAT, DTR-BC, NCC, RPP ve své práci spojuje dynamickou anatomii a práci s vývojovými pohyby, Body mind centering, porodní psychologii, polaritní terapii a tanečně pohybovou terapii. Působí jako špičková odbornice a terapeutka v USA. Tam se již 30 let zabývá prací s tělem, myslí a duchem. Pracuje se skupinami i individuálně, věnuje se nemluvňatům, dětem i dospělým. Na základě svých zkušeností vyvinula a zavedla do škol mnoho programů pohybové terapie. V posledních letech se zaměřuje na psychologii porodu. Ve své práci se věnuje, přípravě na početí, vědomému rodičovství, rodinám s dětmi do 3 let a dospělým s nezpracovanými porodními tématy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ellynne Skove: Pohyby...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (794 metrů)

Union Hotel PraguePraha (873 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 008 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 233 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (324 m)