RockOpera Praha se rozhodla rozšířit svůj už nyní dost rozmanitý a bohatý repertoár tajemnou rockovou operou Vymítač. Dílo je nejen jedním z hudebně nejtvrdších, s jakým divadlo kdy přišlo, ale zároveň i úplně první hororovou operou v jeho historii. Skladatel Milan Steigerwald se při tvorbě nechal ovlivnit nejen metalem, ale i německým komponistou Carlem Orffem a jeho zpracováním středověkých písní ze souboru Carmina Burana, Johannem Sebastianem Bachem a keltskou hudbou.

"Kdysi jsem viděl koncert Ozzyho Osbourna, který začínal Carminou Buranou. Pak nastoupil Ozzy a já si říkal, že je škoda, že Carmina nepokračuje. Rozhodl jsem se tedy udělat metalového Orffa. Stejně jako v Carmině Buraně, i ve Vymítačovi bude sborový zpěv, ale prolínaný také growlingem a screamováním," říká k rockové opeře Milan Steigerwald.

Jak bývá u divadla zvykem, objevují se v rockové opeře znovu hvězdy tuzemské rockové scény jako Kamil Střihavka, Honza Toužimský, Viktor Dyk, Pavla Forest, Žántí, Helena Kubelková a další. Nouze nebude ani o velkou světelnou, akrobatickou a pohybovou show. Diváky dokonce čeká i tanec u tyče v podání Jany Kadeřávkové a mistryně světa v Pole disciplínách Alexandry Kalousové. Režie se opět ujme mistryně fyzického divadla, členka legendárního Teatr Novogo Fronta Irina Andreeva.

Kamil Střihavka je populárním českým zpěvákem. Svojí kariéru odstartoval v roce 1986 s power metalovou skupinou Motorband. Později přešel od Power Metalu k Hard rocku. Vystupoval také v triu BSP (Balage, Střihavka, Pavlíček)....

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vymítač RockOpera

Výstaviště HolešovicePraha (1 398 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2 km)

Žižkovská televizní věžPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.1 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (706 m)