RockOpera představí na Silvestra koncertní ochutnávku nové opery Vymítač

RockOpera představí na Silvestra koncertní ochutnávku nové opery Vymítač  

Na poslední den v roce si pražská RockOpera naplánovala pro návštěvníky neobyčejný zážitek. Vůbec poprvé totiž svým fanouškům představí písně z chystané opery Vymítač.

“Silvestr s RockOperou nebude jen velkým mejdanem na konec roku, ale také exkluzivní příležitostí slyšet poprvé živé provedení skladeb z opery Vymítač, kterou chystáme na jaro,” vysvětluje zakladatelka a umělecká šéfka Pavla Forest, jež je zároveň součástí hereckého obsazení. Opera Vymítač má být jedním z vůbec nejtvrdších děl, které v programu RockOpera má. V hlavní roli vystoupí Kamil Střihavka. Návštěvníci se ale mohou těšit rovněž na Honzu Toužimského, Viktora Dyka či Helenu Kubelkovou

Tajemná rocková opera je vůbec první hororovým dílem v historii RockOpery. Skladatel Milan Steigerwald se při její tvorbě nechal inspirovat nejen metalem, ale rovněž německým komponistou Carlem Orffem a jeho zpracováním středověkých písní ze souboru Carmina Burana, Johannem Sebastianem Bachem a keltskou hudbou. Scénář a libreto má na svědomí Pavla Forest, režii a choreografii Irina Andreeva

“Kdysi jsem viděl koncert Ozzyho Osbourna, který začínal Carminou Buranou. Pak nastoupil Ozzy a já si říkal, že je škoda, že Carmina nepokračuje. Rozhodl jsem se tedy udělat metalového Orffa. Stejně jako v Carmině Buraně, i ve Vymítačovi bude sborový zpěv, ale prolinaný také growlingem a screamováním,” vyjádřil se ke své nové rockové opeře Milan Steigerwald. 

Přestože koncertní ochutnávky se lidé dočkají již 31. prosince od 19 hodin, kompletní verze bude představena až příští rok. “Divadelní premiéru máme naplánovánu na 29. března 2018, nicméně budeme rádi, pokud si s námi přijdete užít tu koncertní. Chceme tam svým fanouškům poděkovat za to, že nám zůstávají věrni, pravidelně se k nám vracejí a samozřejmě se společně rozloučit s uplynulým rokem,” dodala Forest. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: RockOpera Praha

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!