Kino klub Zahrada: Ta, která odešla

Kino klub Zahrada: Ta, která odešla

Adresa:

Praha 11, Malenická 1784

Termín: 30.10.2017
Vstupné:

100/90 Kč

30říjen pondělí 19:00

Žánr: film


Filipíny, 2016, česká premiéra 12. 10. 2017, Režie: Lav Diaz, 224 minut, ve filipínském znění s českými titulky, Ocenění: Zlatý lev za nejlepší film (Benátky, 2016)

V roce 1997, poté, co strávila třicet let ve vězení, vstupuje Horácia do krajně odcizeného světa: její manžel zemřel a ačkoli se znovu spojila se svou dcerou, nemůže najít svého syna. Brzy však rozpozná, co se nezměnilo – moc a výsady elit. Ironií zůstává, že Horáciin bývalý aristokratický milenec Rodrigo, který zosnoval její uvěznění, je nyní sám lapen ve své zlaté kleci: stejně jako jeho bohatí přátelé, i on přestal vycházet z domu kvůli eskalaci únosů zaměřených na movité. Horácia se rozhodne této hysterie využít a připravuje pomstu.

Filmový solitér Lav Diaz znovu rozvíjí téma filipínských dějin s vyčerpávající klinickou přesností a odhaluje temné proudy, které dodnes formují jeho zemi. Snímek Ta, která odešla, je pronikavou studií o propasti mezi chudými a bohatými, mezi minulostí a přítomností – Diaz zachycuje v těch nejmenších gestech zakotvenou historii institucionálních privilegií, spoluviny a arogance, které přispěly k propastným rozdílům v dnešní filipínské společnosti. Filmařská virtuozita a pečlivě artikulovaný „tichý vztek“ dělají z Diazovy novinky jeden z jeho nejlepších a nejsoucitnějších titulů. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

Ubytování v okolí akce Kino klub Zahrada: Ta,...

Top Hotel PrahaPraha (1 860 metrů)

Residence TrafickPraha (4.3 km)

VIPliving HouseboatPraha (6.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (7.2 km)