Korespondence V+W

Korespondence V+W

Adresa:

Praha 1, U Sovových mlýnů 501/7

Termín: 17.6.2017
Vstupné:

240 – 300

17červen středa 20:30

Žánr: divadlokomediečinohra


Diváci budou mít exkluzivní příležitost nahlédnout jako jedni z prvních do znovu otevřené Werichovy vily. Komentovanou prohlídku v čase 18:30 nebo 19:20 rezervujte spolu s koupí vstupenky na představení.

Uvedení hry Korespondence V+W Divadla Na zábradlí ve speciální úpravě pro prostor zahrady Werichovy vily proběhne v rámci víkendového otevíracího festivalu a v následujícím týdnu. Toto uvedení se nabízí hned z několika důvodů. Právě za zdmi Werichovy vily psal Jan Werich dopisy svému příteli Jiřímu Voskovci za oceán.

A byla to právě Nadace Jana a Medy Mládkových, která ve spolupráci s nakladatelstvím Akropolis a významným českým literárním teoretikem profesorem Ladislavem Matějkou vydala tři svazky souboru korespondence Voskovce a Wericha. Za zmínku stojí, že se Meda Mládková s Jiřím Voskovcem v Americe pravidelně přátelsky stýkala a zřízení instituce, která by jeho a Werichovu uměleckou činnost systematicky připomínala, vnímá jako službu příteli.

Werichova vila, historická stavba na pražském ostrově Kampa, otevře své brány návštěvníkům již letos v červnu po téměř 15 letech od ničivých povodní v roce 2002. Dům, se kterým jsou kromě osobností Jana Wericha a Jiřího Voskovce spjata jména jako Vladimír Holan nebo Josef Dobrovský, bude spolu s nedalekou uměleckou galerií Museum Kampa provozován ­Nadací Jana a Medy Mládkových a vznikne zde společensko-kulturní centrum, naplňující název projektu - Oživení Werichovy vily.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

27duben sobota 15:00

27duben sobota 15:00

27duben sobota 19:00

Chlast

, Štefánikova 57 Divadlo

27duben sobota 19:00

Soused

, Vodičkova 28 Divadlo

Ubytování v okolí akce Korespondence V+W

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (624 metrů)

ValentinskaPraha (656 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (742 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (186 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (582 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (501 m)