Pretty Yende / Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín / Christopher Franklin – dirigent

Pretty Yende / Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín / Christopher Franklin – dirigent

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 20.4.2017
Vstupné:

2995

20duben čtvrtek 19:30

Žánr: koncertyKlasickáklasikavážná


PRETTY YENDE
Filharmonie Bohuslava Martinů, Zlín
Christopher Franklin – dirigent

Pretty vyrostla v Kapském Městě, kde absolvovala studium operního zpěvu na Jihoafrické akademii hudby a ve studiích pokračovala na Akademii při milánské La Scale. První rolí, kterou zpívala na evropských operních scénách, byla Micaëla (Bizet: Carmen) v Litevské národní opeře v Rize, následovaly Hudba (Monteverdi: Orfeo) v Mantově a Veroně a Clara (Gershwin: Porgy a Bess) v Německé opeře v Berlíně a v Norské opeře v Oslu.

V roce 2010 zvítězila na soutěži Belvedere a v Mezinárodní soutěži Vincenza Belliniho a v roce 2011 ve světové operní soutěži Operalia, kde získala kromě první ceny i cenu v kategorii zarzuela a cenu publika – stala se tak prvním pěvcem v historii této prestižní soutěže, který si odnesl tři ceny. V roce 2011 debutovala v milánské La Scale jako Berenice (Rossini: Příležitost dělá zloděje).

Po zmíněném triumfálním debutu v newyorské Metropolitní opeře už následovaly jedna slavná scéna za druhou: v roce 2013 hostovala v Theater an der Wien (opět Adèle v Rossiniho opeře Hrabě Ory) a v Los Angeles Opera (Micaëla v Bizetově Carmen), v roce 2014 v milánské La Scale (opět Rossiniho Adèle ) a v Metropolitní opeře (Pamina v Mozartově Kouzelné flétně), v roce 2015 v Německé opeře v Berlíně (Donizettiho Lucia di Lammermoor), v Los Angeles Opera (Pamina v Mozartově Figarově svatbě) a v barcelonském Gran Teatre del Liceu (Norina v Donizettiho Donu Pasqualovi).

V roce 2016 má v kalendáři mj. Rosinu (Rossini: Lazebník sevillský) a Donizettiho Lucii v Pařížské národní opeře, Elvíru (Bellini: Puritáni) v Curyšské opeře, Amiru (Rossini: Ciro in Babilonia) na Rossiniho festivalu v Pesaru, Adinu (Donizetti: Nápoj lásky) v Bavorské státní opeře v Mnichově nebo Julii (Gounod: Romeo a Julie) v Metropolitní opeře.

(zdroj: Nachtigall Artists 2016)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pretty Yende /...

Tyn Yard ResidencePraha (284 metrů)

The Emblem HotelPraha (672 metrů)

ValentinskaPraha (793 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (500 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (870 m)