Bezdomovci bez cenzury

Bezdomovci bez cenzury

Adresa:

Praha 1, Rytířská 31

Termín: 2.12.2016 30.12.2016
Vstupné:

0 Kč

2pro - 30pro celý den

Žánr: výstavyfotografiefotky


25 LET BEREME BEZDOMOVCE, JACÍ JSOU

Výstava přináší fotografie z prostředí života bezdomovců a jejich vlastní postřehy formou vzkazů. Jan Přerovský fotil bezdomovce, kteří využívají služby NADĚJE. Martin Pokora vytvořil soubor fotografií z veřejných míst, kde bezdomovci přežívají. Poznejte atmosféru ztráty střechy nad hlavou a připojte svůj vzkaz i vy.

NADĚJE je česká nezisková organizace. Poskytuje pomoc lidem ve stáří, bez domova, zdravotně handicapovaným a ohroženým dětem a mládeži. Vznikla v roce 1990 a dnes působí ve 23 městech České republiky. V Praze je jedním z největších poskytovatelů sociálních služeb lidem bez domova. (www.nadeje.cz)

Jan Přerovský klade ve fotografování důraz na detail, který má ovšem vystihnout celkový pocit, jde mu o nadčasovost a zachycení člověka v jeho prostředí netypickým způsobem.  V této linii vytvořil i příběhy středisek NADĚJE v Praze. (www.janprerovsky.com)

Martin Pokora se ve svých fotografiích zaměřuje na člověka, snaží se zachytit atmosféru a náladu. Tak také vznikla série snímků lidí bez domova v terénu, projekt, během jehož realizace úzce spolupracoval s terénními pracovníky NADĚJE. Motivací k fotografování je snaha po sobě něco zanechat. (www.martinpokora.cz)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bezdomovci bez cenzury

Tyn Yard ResidencePraha (324 metrů)

The Emblem HotelPraha (396 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (474 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (228 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (242 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (483 m)