Běžím pro Paměť národa

Běžím pro Paměť národa

Adresa:

Praha 6, Obora Hvězda

Termín: 10.6.2016 12.6.2016

10čer - 12čer celý den

Žánr: sportběh


Jeden z historicky nejúspěšnějších pořadů Českého rozhlasu Příběhy 20. století slaví deset let. Oslava bude mít podobu fundraisingového Běhu pro Paměť národa pro jednotlivce, týmy i rodiny s dětmi. Výtěžek ze startovného umožní natočení dalších stovek příběhů pamětníků totalit minulého století.

Příběhy 20. století vycházejí ze sbírky Paměť národa, která obsahuje tři tisíce osudů válečných veteránů, přeživších holocaustu, odbojářů, politických vězňů nebo disidentů. Jejich příběhy si může veřejnost připomenout Během pro Paměť národa na 10 kilometrů v sobotu 11. června, nebo Štafetou pro Paměť národa na 5 kilometrů v neděli 12. června.

Běh symbolizuje překonávání sebe sama a vytrvalost, které pamětníci zlomových okamžiků 20. století museli často prokázat. Dnešním běžcům jde „jen“ o výsledný čas, jim šlo často o život, čest a svobodu. Během víkendu bude také připraven bezplatný doprovodný program. Nesportovci se mohou těšit na exteriérovou výstava Příběhy 20. století, řadu kvízů pro rodiče a děti a koncerty v rámci souběžného festivalu Hvězda pro hrdiny.

Celý víkend se budou moci rodiny zúčastnit rodinného běhu s překážkami na 1 km. Detailní informace k jednotlivých závodům jsou zveřejněny na webových stránkách, kde je možné se také zaregistrovat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Běžím pro Paměť...

Villa St. TropezPraha (887 metrů)

Volcano Spa HotelPraha (4.2 km)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (4.8 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (4.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (5.4 km)