Na film!

Na film!

Adresa:

Praha 1, Nerudova 13

Termín: 4.6.2015 25.10.2015

4čer - 25říj celý den

Žánr: výstavyinteraktivníNa film!Dyzajn market


Interaktivní výstava Na film! nabídne již od 4. června ochutnávku z Národního filmového muzea, které může u nás již velmi brzy existovat a to díky iniciativě studentů Katedry filmových studií FF UK.

Návštěvníci výstavy budou moci nahlédnout do tajů filmového zákulisí, objevit kouzlo filmového obrazu, zvuků i ruchů a poznávat osudy a filmy českých tvůrců, kteří odešli do exilu. Expozici rozmístěnou ve třech podlažích Musea Montanelli doprovodí cykly přednášek a diskuzí, filmové workshopy, speciální komentované prohlídky a programy pro školy.

Výstava Na film! věnovaná století vývoje české kinematografie je spolufinancována prostřednictvím jedné z nejúspěšnějších kampaní v historii českého crowdfundingu, během které bylo vybráno více než 200 000Kč.

Výstava si dává si za cíl posloužit také jako platforma otevřená nápadům a připomínkám, které inspirují a dotvoří finální podobu návrhu budoucího filmového muzea. „Věříme, že výstava Na film! je teprve začátek, taková první vlaštovka, a že Národní filmové muzeum během následujících pár let opravdu bude stát.

Na výstavě představíme jen zlomek toho, co by podle nás mohlo filmové muzeum jednou nabídnout - věříme, že by to mělo být živé centrum filmu, které by ukázalo, že se na film nemusí chodit jen do kina, ale že i film v muzeu může být zábava!” říká Adéla Mrázová, jedna ze spoluzakladatelek projektu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na film!

The Golden Wheel HotelPraha (94 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (723 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 179 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (202 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (255 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (972 m)