Tanec Praha 2015: Deep Dish

Tanec Praha 2015: Deep Dish

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 18.6.2015
Vstupné:

190 – 290

18červen čtvrtek 01:00

Žánr: divadloTanec


Slavnostní večeře, která se změní v dobrodružnou výpravu do makro a mikrosvěta. Živé obrazy pořizované tanečníky ruční kamerou nás provedou bizarním paralelním světem organických objektů. Metoda filmového snímání společně s akustickou deformací vytváří metaforu barokní zahrady, pozemsky lahodnou, ale stejně určenou k nevyhnutelnému zániku.

Společnost je řízena touhou a zvědavostí, okázale, ale také bezcitně oslavuje svoji pomíjivost v rozličných dimenzích reality, které jsou předestřeny na velkém plátně. V tomto stále ještě „živém světě“ je veškerý pohyb a lidské chování neúprosně absorbováno opulentní přírodou.

Tak jako v románu Locus Solus francouzského spisovatele Raymonda Roussela provází učenec Maître Canterel společnost přátel proměnlivou krajinou své zahrady, i zde se střetne krása s dekadencí lidské existence. V seriálu Dokonalá zahrada souboru Liquid Loft, který vznikl ve spolupráci s výtvarníkem Michelem Blazym, se pracuje s motivem zahrady jako výrazem lidského potřeby kontrolovat a zároveň jako se symbolem marné snahy člověka uniknout svému zániku. Zahrada je ale také obrazem růstu a rychlého rozmnožování, vývoje, který neustále přináší něco nového.

„Deep Dish je dokonalou divadelní směsí tance a filmové projekce, která skrze slavnou Aria Lascia Geroga Friedricha Händela odkazuje na prolog von Trierova filmu Antikrist. Árii doprovází tanec střevních bakterií, jeden z nejsilnějších momentů inscenace vůbec. Sečteno a podtrženo, Deep Dish je jedním z nejlepších rakouských představení tohoto roku.“ (Der Standard)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tanec Praha 2015: Deep...

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)