Neřež

Adresa:

Praha 4, Novodvorská 151

Termín: 19.2.2015

19únor čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolk

Umělci: Neřež


Neřež je česká folková skupina. Vznikla kolem Zdeňa Vřešťála a Víta Sázavského (oba známí z kapely Nerez) koncem roku 1997 jako pokračování Kapely, která od vydání Divného století doprovázela na koncertech Jaromíra První deska nově vzniklé skupiny se jmenovala Neřež a vyšla v roce 1998.

Obsahuje písničky Zdeňka Vřešťála (včetně Já s tebou žít nebudu z repertoáru Nerezu v novém aranžmá) a píseň Ženy Jaromíra Nohavici, který ji na desce také zpívá (tato píseň o pět let později vyšla v jiné verzi na Nohavicově albu Babylon). Neřež kromě Vřešťála a Sázavského tvořili Martina Fialová, Vladislava Hořovská, Filip Jelínek a David Uher.

Dalším členem Neřež se poté stal Miroslav Chyška a vzniklo album Nebezpečný síly. Pak ale došlo k výrazné obměně skupiny, do Neřež přišla Magdaléna Škardová se svými písničkami a bubeník Pavel Plánka (mj. také bývalý člen Nerez, Nohavicovy Kapely a host na prvním albu Neřež). Ze staré sestavy v Neřež zůstali pouze Vřešťál se Sázavským.

Po vydání alba Ještě jednou se ale tato sestava rozpadla a dnes zakladatelské duo doplňují Baskytarista Filip Benešovský, David Uher a od roku 2005 také písničkář Raven. V této sestavě vzniklo páté album skupiny, které vyšlo na podzim roku 2007. Pilotní píseň byla vydána v roce 2006 na výběrové kompilaci Zdeňka Vřešťála Do posledního dechu.

Hudební skupina Neřež vznikla jako volné pokračování legendárních Nerez. V roce 1998 z Kapely Jaromíra Nohavici přechází do Neřež Vladislava Hořovská, Vít Sázavský, Zdeněk Vřešťál a Filip Jelínek. Skupina doplňuje na post...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

9květen čtvrtek 20:30

Monostereo

, Malostranské náměstí 21 Koncert

10květen pátek 19:00

Klíč

, Sokolovská 191 Koncert

10květen pátek 20:00

Ubytování v okolí akce Neřež

Villa Seven HillsPraha (2.6 km)

VIPliving HouseboatPraha (4 km)

Union Hotel PraguePraha (4.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (6.3 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (4.9 km)