Smokie v Praze

Smokie v Praze

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 30.11.-0001

1leden sobota 20:00

Žánr: koncertyrockglamrock

Umělci: Smokie


Miláčci českého publika SMOKIE se po dvou letech vracejí do Brna a Prahy! 

V roce 2015 oslavili se svými fanoušky v Praze, Brně a Ostravě 40 let na scéně a nyní se po dvou letech znovu vracejí do ČR!Glamrocková formace Smokie zavítá v pátek 31.3.2017 do moderního brněnského sálu Sonocentrum a v sobotu 1. dubna pak rozezvučí Velký sál pražské Lucerny. Písničky Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol jsou dodnes hity, jejichž melodie mají v uších generace posluchačů a které dosud nevymizely z playlistů rozhlasových stanic. O popularitě svědčí i fakt, že některé z hitů se v Česku dočkaly dokonce svých coververzí (jmenujme např. Alenka v říši divů od Karla Zicha, Mýdlový princ od Václava Neckáře či Prohrát není žádná hanba od Argemy). 

Počátky kapely se datují do roku 1965, kdy na gymnáziu v anglickém městě Bradford vznikla skupina v čele se zpěvákem Chisem Normanem. Kapela několikrát změnila svůj název – Yen, Essence, Elizabethans, Smokey, až v polovině 70. let zvoli název Smokie, pod kterým vystupují dodnes.

Smokie v prvních letech své existence vystupovali pouze v malých klubech v okolí svého bydliště. Brzy však jejich popularita začala stoupat, vydali několik singlů, absolvovali různá televizní vystoupení i menší turné. V roce 1975 si mladých muzikantů všimnul vlivný producent Nicky Chin a ujal se jich. Smokie vydali své debutové album a následně ovládli světové hitparády! První singl nového alba „If you think you know how to love me“ se brzy stal hitem, následovalo s obrovským úspěchem „Don´t play your rock´n´roll to me“ a Smokie se rychle zařadili ke světové hudební elitě a takovým hvězdám 70. let, jako jsou Pink Floyd nebo Rolling Stones!

Za svou existenci glam rockoví Smokie vydali přes dvě desítky studiových alb, nechybějí samozřejmě ani kolekce největších hitů a živá alba. Od roku 1996 skupinu tvoří: Mike Craft - hlavní zpěvák, kytara; Mick McConnell - hlavní kytara, zpěvák; Terry Uttley - basová kytara, zpěvák; Steve Pinnell - bubny; Martin Bullard - klávesové nástroje.

Začátek programu, jehož hlavními hvězdami budou Smokie, je v Brně plánován od 19,30 hodin, v Praze pak od 20 hodin.Program pražského koncertu rozšíří speciální host KEKS. Kapela KEKS působí na naší rockové scéně již přes 30 let. Koncertuje v sálech a v hudebních klubech po celé ČR s vlastními skladbami, rockovými vypalovačkami i ploužáky. Dále kapela vystupuje na významných festivalech, jako je Votvírák, Sázavafest, Benátská noc a další.

Šedesátá léta přinesla do hudby vzrušení, energii a pestrobarevnost. Kromě samozřejmých otců zakladatelů The Beatles je na místě připomenout si třeba jejich souputníky Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich, či o málo později...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Smokie v Praze

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (749 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (828 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (833 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (707 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (565 m)