Můj romantický příběh

Můj romantický příběh

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 1

Termín: 2.2.2014
Vstupné:

280,- a 230,- Kč

2únor čtvrtek 01:00

Žánr: divadlokomediální


Komedii Můj romantický příběh napsal mladý skotský autor Daniel C. Jackson částečně na motivy vlastních zážitků a svým námětem je v mnohém typická pro dnešní mladou generaci, která je často nazývána generací „singles“.

Hra získala hlavní cenu na prestižním Fringe festivalu v Edinburghu a byla úspěšně uvedena v několika zemích světa. Vtipný, trefný a opravdu ničemu se nevyhýbající příběh jednatřicetiletého Toma a jeho o dva roky starší kolegyně ze zaměstnání Amy, kteří spolu po firemním večírku začnou trochu nečekaně chodit, je vyprávěný nejprve mužem a poté (s náležitě proměněnou optikou) také ženou.

Oba pohledy na stejné události se od sebe pochopitelně liší, stejně tak, jako se od sebe  odlišují přístupy mužů a žen k lásce a ke vztahům. Společným tématem jsou však v obou případech nedorozumění, citové zážitky z minulosti a neochota či neschopnost být sám sebou. Vyprávění Toma a Amy je zaobalené do atraktivního komediálního rámce „vztahové grotesky“, ve kterém přes ostré barvy tu a tam probleskávají odstíny černé. Oba hrdinové navíc svůj příběh rozvíjejí do velmi zajímavé roviny prostřednictvím komentářů, které jsou směřovány přímo do publika a divákovi tak vtipně a zábavně ukazují svůj poněkud bizarní „vnitřní život“.

Můj romantický příběh je divadelní zpovědí jedné generace a nabízí nejen smích a dojetí, ale klade i otázky, na něž všechny generace hledaly, hledají a budou hledat odpovědi: Jak si najít holku, když si myslíte, že jste totální looser? Jak se máte cítit, když jste pohledná žena, je vám 33 a všechny vaše kamarádky jsou již dávno vdané? Jak dostat zástupce opačného pohlaví do postele – a pak v pravou chvíli zase z postele? Jaká metoda je nejlepší, když se chcete vyvléci z možných závazků? Jak proplout životem, aniž by se vás něco skutečně dotklo? A jde to vlastně?

Režie: Tomáš Svoboda Hrají: Jan Konečný, Lenka Langová, Barbora Valentová, Jan Vlas, Petra Horváthová a Radek Valenta

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Můj romantický...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (388 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (858 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (912 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (659 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (369 m)