Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční

Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční

Adresa:

Praha 4, Novodvorská 1013/151

Termín: 20.12.2023
Vstupné:

290,-

20prosinec středa 19:00

Žánr: koncertyČeská mše vánoční Vánoce Jakub Jan Ryba Rybovka vážná hudba klasika Praha


Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka uvede již tradičně ve velkém sále Kulturního centra Novodvorská Českou mši vánoční „Hej, Mistře!“ Jakuba Jana Ryby.


Ačkoli byl Jakub Jan Ryba autorem zhruba 1 300 kompozic, od písní přes komorní hudbu až po symfonie, jeho nejslavnější a dodnes nejhranější skladbou je právě jeho Česká mše vánoční. Tato skladba, zvaná také jako mše „Hej, mistře!“, patří stále neodmyslitelně k českým Vánocům. Pro svou svěží a radostnou atmosféru se i po téměř 230 letech každoročně těší oblíbenosti širokého publika.

Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka zařazuje v předvánočním čase mezi své koncerty Českou mši vánoční již 5. rokem a úspěšně spolupracuje s několika smíšenými sbory.

Koncert slavné Rybovky v Kulturním centru Novodvorská bude proveden již tradičně ve spolupráci se třemi smíšenými sbory – Modřanským chrámovým sborem, Ženským sborem Nashira a Kamenickým smíšeným sborem.

Předprodej vstupenek na https://goout.net/cs/listky/ceska-mse-vanocni-symfonicky-orchestr-dalibora-havlicka/wxrv/. Zbývající vstupenky bude možné zakoupit na místě před začátkem koncertu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce