ŽENY MOHOU… Vzděláním k nezávislosti

ŽENY MOHOU… Vzděláním k nezávislosti

Adresa:

Praha 2, Náplavka u Jiráskova mostu

Termín: 8.3.2023 7.4.2023

8bře - 7dub celý den

Žánr: výstavy


Výstava ŽENY MOHOU… Vzděláním k nezávislosti bude zahájena veřejně přístupnou vernisáží 8.3.2023 od 16:00 hod. na pražské Náplavce mezi Café Avoid a Avoid Gallery a potrvá do 7.4.2023. Výstava představuje dějiny českého ženského hnutí a život Elišky Krásnohorské, která byla významnou spisovatelkou a také jednou ze zakladatelek emancipačního hnutí u nás a iniciátorkou ženské vzdělanosti. Těšte se na dobové fotografie a archiválie nejen z Archivu Elišky Krásnohorské, který je součástí sbírek Knihovny Jiřiny Šiklové. Seznámíte se také s historií prvního dívčího gymnázia Minerva a s dalšími méně známými osobnostmi ženského hnutí. Výstava přináší jedinečnou příležitost nahlédnout do příběhů, které sehrály zásadní roli v podpoře ženské emancipace a vzdělanosti v českých zemích.

Pro aktuální informace sledujte facebookovou událost vernisáže https://www.facebook.com/events/975880357131080 a výstavy. Informace o doprovodném programu naleznete na webové stránce projektu.

Výstava a doprovodný program se koná v rámci projektu „KU-CH2-033 – Od Elišky Krásnohorské k Jiřině Šiklové – po stopách ženské vzdělanosti“, který je podpořen Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem prostřednictvím Fondů EHP (Program Kultura).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava